Ototek: Nova tehnologija u RTB-u se uspešno uhodava

Izvor: Bor030.net, 13.Maj.2015, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ototek: Nova tehnologija u RTB-u se uspešno uhodava

Direktor “Ototeka” za Evropu, Srednji istok i Afriku Adel Hatab, zamenik direktora “Ototeka” Kim Fagerlund, sajt-menadžer Toni Korkan i procesni menadžer Kari Pienimaki posetili su pogon nove topionice i svoje radnike koji, zajedno sa radnicima Rudarsko-topioničarskog basena Bor, uhodavaju novu tehnologiju. Oni su u razgovoru u pogonu i sa rukovodstvom Basena Bor izrazili zadovoljstvo što nova topionica radi i što su >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << u njenoj izgradnji i puštanju u rad učestvovali najbolji radnici “Ototeka” i Basena Bor.

“Uživali smo u saradnji sa RTB-om svih ovih godina koliko je zajednički projekat trajao jer i vi i mi imamo sposoban tim i dobre radnike. Veoma smo zadovoljni jer smo za ovaj važan projekat isporučili najmoderniju tehnologiju, a vi ste dobili pogon svetske klase”, rekao je Adel Hatab, direktor “Ototeka” za Evropu, Srednji istok i Afriku.

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski zahvalio se menadžerima “Ototeka” na saradnji jer su pokazali ozbiljnost svoje kompanije: Procesni menadžer „Ototeka“ Kari Pienimaki rekao mi je da nikada dosad lakše i brže nije pokrenuo nijednu topionicu, od ove naše. A, moram da naglasim, reč je o braunfild investiciji, gde se njihova nova oprema povezuje sa postojećom. Pod nadzorom stručnjaka “Ototeka” naši topioničari već sada vode proces proizvodnje u novom pogonu. Očekujem da će za mesec-mesec i po iskorišćenje na bakru biti 98,5 i na sumporu 98 procenata, kako je i projektovano, pa će proizvodnja biti znatno ekonomičnija nego u staroj topionici.

“Impresionirani smo onim što smo videli u novom pogonu. Ovo je jedno od najuspešnijih i najjednostavnijih uhodavanja postrojenja koja smo u proteklih nekoliko godina imali prilikom pokretanja fleš-peći širom sveta, a to ne bi bilo moguće bez stručnih ljudi koje RTB Bor ima. Dosta dugujemo i dobroj saradnji sa njima tokom projekta, tokom uhodavanja, potom i zagrevanja fleš-peći, pa do tekućeg rada. Ovo će biti veoma uspešna topionica i mi ćemo i dalje tesno i, ubeđen sam, uspešno sarađivati”, ocenio je Kim Fagerlund, zamenik direktora “Ototeka”.

U razgovoru između rukovodstva “Ototeka” i RTB-a Bor istaknuto je da će u bliskoj budućnosti “Ototek” otvoriti kancelariju u Beogradu kao što je učinio kanadski SNC Lavalin koji je, zajedno sa “Ototekom”, gradio novu topionicu i fabriku sumporne kiseline u Boru.

(Kolektiv)

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.