Online predavanje u opštini Bor za inženjere iz Istočne Srbije

Izvor: Bor030.net, 17.Sep.2015, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Online predavanje u opštini Bor za inženjere iz Istočne Srbije

U organizaciji Inženjerske komore Srbije, Inženjerske komore Slovačke i Evropskog saveta inženjerskih komora, u sali opštine Bor održano je predavanje na temu “Design of reinforced concrete structures according to EN 1992 – 1- 1, Eurocode 2”. 

Predavanje je bilo namenjeno građevinskim inženjerima, članovima Inženjerske komore Srbije, među kojima je i više od 30 inženjera iz Istočne Srbije. Reč je zapravo o predavanju na temu armiranog i prednapregnutog >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << betona koji je danas najkorišćeniji materijal u građevinskoj industriji, dok je Eurocode 2 (EC2) najčešće korišćen standard u projektovanju konstrukcija od ovog materijala.

Bor se sa svojim stručnim kadrovima priključuje evropskoj grupi inženjera koji će projektovati i izvoditi radove prema najnovijim evropskim standardima, odnosno Eurocode 2. Svi oni koji se bave tim poslom znaju koliki je značaj tog propisa, jer se time definiše sve ono što je vezano za beton i armirani beton. Zahvaljujući predsedniku Inženjerske komore Srbije, Milisavu Damjanoviću, danas smo bili u mogućnosti da okupimo sve inženjere sa teritorije Istočne i Jugoistočne Srbije koji su prisustvovali predavanju i veoma su zadovoljni onime što su čuli – izjavio je Dušan Marković, član organizacionog odbora.

Ovo predavanje održano je u okviru zajedničkog Evropskog programa profesionalnog usavršavanja za 2015. godinu i vrednovano je sa 12 bodova za prijavljene učesnike, građevinske inženjere, članove Inženjerske komore Srbije.

Mi smo već u pregovorima sa Messer – om da u toku oktobra meseca održimo još jedno predavanje koje će obuhvatiti i ostale inženjere iz mašinstva, elektronike, elektrotehnike itd, – dodao je Marković.

Predavanje je održano u Inženjerskoj komori Slovačke u Bratislavi sa direktnim prenosom u Inženjerskoj komori Srbije u Beogradu, kao i u regionalnim kancelarijama Inženjerske komore Srbije u Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Valjevu i Boru. Predavanje je direktno prenošeno i u drugim inženjerskim komorama članicama Evropskog saveta inženjerskih komora (ECEC).

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.