Održan koncert brazilskog gitariste Danijela Markesa

Izvor: Bor030.net, 21.Sep.2014, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan koncert brazilskog gitariste Danijela Markesa

U sklopu promocije kreativnog kursa gitare, koji organizuju Guitar art festival i Centar za kulturu opštine Bor, u velikoj sali Muzičke škole održan je koncert brazilskog gitariste Danijela Markesa.

Danijel Markes je brazilski gitarista, koji predstavlja ono najoriginalnije sa World music scene i autentičnu brazilsku muziku.

Borskoj publici Danijel Markes, mladi gitarski virtouz, izveo je kompozicije različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << autora, koje u sebi sadrže standarde, bosanovu, različite varijacije sambe i ostale žanrove po kojima je brazilska muzika poznata.

Kreativni kurs gitare održava se u Boru već dve godine i jedan je od petnaest gradova u kojima se ovaj kurs organizuje. U prethodnih godinu i po dana kurs je imao oko pedeset polaznika, koji su kroz saradnju sa Petrom Jankovićem, profesorom prestižne američke Džejkobs muzičke škole, na brz i jednostavan način osvajali veštine sviranja klasične i akustične gitare.

Kreativni kurs gitare sadrži četiri nivoa, koji omogućavaju kontinuirano usavršavanje i napredovanje kroz produbljivanje znanja savremenih tehnika i stilova akustične i klasične gitare.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.