Izvor: Blic, 27.Avg.2016, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan 15. moto skup na Borskom jezeru

Za ovogodišnji tradicionalni međunarodni moto skup "Borsko jezero", koji se do sutra, održava na Borskom jezeru nadomak Bora, izostala je podrška lokalne samouprave i pored toga što je upravo ova manifestacija predviđena u turističkoj ponudi Bora. Ipak, to nije sprečilo organizatore da se manifestacija koja traje punih 15 godina i ove godine održi i okupi zaljubljenike u dvotočkaše i rok muziku.

- Ove godine nastupili su bendovi "Cesium" iz Velike Plane, "Medicine bend" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Zaječara, "In Sesion" iz Bora i bend iz Knjaževca "Border line". I pored toga što je Moto skup "Borsko jezero", uvršten u turističku ponudu Bora, nema sluha kod opštinske vlasti za ovakvu manifestaciju. Zahvalnost dugujemo RTB "Bor", Direkciji za izgradnju Bora, Elektroditribuciji Bor, koji su pomogli organizaciju skupa i Policijskoj upravi Bor koja je i ove, kao i prethodnih godina, pružila maksimum kada je reč o bezbednosti u saobraćaju - kazao je Vojkan Vidić poznatiji kao Lisko, predsednik moto kluba "East bikers Bor", organizatora moto skupa.

On naglašava da pored dobre zabave i muzike, moto skup ima za cilj i da se posetiocima iz zemlje i inostranstva predstave turistički potencijali i lepote Bora i okoline.

- Reč je o međunarodnoj manifestaciji i veliki broj ljudi širom Srbije, ali i inostranstva poput Grčke, Češke, Austrije, dolaze na moto skup "Borsko jezero" i mi nastojimo svake godine da organizujemo posetu Zlotskim peinama, Parku muzeja na otvorenom, kafiću u borskoj "Jami", kako bi u najboljem svetlu gostima predstavili grad Bor i prirodne lepote borske opštine. Ovaj moto skup je prisutan na svim sajtovima Moto asocijacije Srbije, međunarodnih asocijacija Evrope i svi rado dolaze i vraćaju se na Borsko jezero - dodao je Lisko.

Posetioci su imali prilike da pored dobre rok muzike, vide i tradicionalne bajkerske igre.

Nakon dve decenije, ovog leta po prvi put nije održana ni tradicionalna manifestacija Dani Brestovačke banje. Brestovačka banja je jedna od sedam kraljevskih banja u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na Borskom jezeru održan tradicionalni Moto skup

Izvor: Bor030.net, 28.Avg.2016, 20:39

Tradicionalni Moto skup na Borskom jezeru održan je ovog vikenda u organizaciji kluba “Ist Bajkers” (East Bikers)...Nekoliko stotina bajkera učestvovalo je ove godine na jednom od najpoznatijih Moto skupova u Srbiji. Među gostima bilo je i onih iz inostranstva koji svake godine dolaze na obale...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.