Nevreme ugrozilo i rudnike bakra

Izvor: B92, 16.Sep.2014, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme ugrozilo i rudnike bakra

Usled nevremena koje je pogodilo Bor i Majdanpek, voda je prodrla u rudnička postrojenja i proizvodnja u rudnicima bakra je manja za 25 odsto od dnevnog plana.

"Na sreću, nije došlo do opasnijeg prodora vode u rudnička postrojenja i objekte, ali gotovo da nema pogona koji nije stao zbog nestanaka struje izazavanih udarima groma u dalekovode", rekao je direktor Rudnika bakra Bor Nebojša Videnović.

Po njegovim rečima, bilo je i prekida snabdevanja strujom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u skoro svim pogonima.

Rudarska četa za spasavanje je još od juče u podne u pripravnosti, a mehanizacija je na ugroženim područjima u kojima je tokom noći situacija, kako je ocenjeno, bila dramatična.

"Mašine RTB-a Bor su na ugroženim područjima i rade na uklanjanju svega što su dovukle bujice, kako bi se normalizovala situacija", rekao je generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski.

Mehanizacija RTB učestvovala je i u evakuaciji ljudi iz sela Tekija kod Majdanpeka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vodena neman ugrozila i rudare u Majdanpeku!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Sep.2014

Na sreću, nije došlo do opasnijeg prodora vode u rudnička postrojenja i objekte..Nevreme koje je pogodilo Majdanpek i celokupan borski okrug izazvalo je i smanjenu proizvodnju u rudnicima bakra, pošto je voda prodrla u rudnička postrojenja...Proizvodnja je manja za 25 odsto od dnevnog plana...-...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.