Neispravna voda sa javnih česmi u Boru i Brestovačkoj banji

Izvor: Bor030.net, 05.Avg.2016, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neispravna voda sa javnih česmi u Boru i Brestovačkoj banji

Zavod za javno zdravlje Timok utvrdio je da je voda s deset od ukupno 15 česama na teritoriji Bora neispravna za piće.

Neispravna je voda na Hajdučkoj česmi (Staro Selište) i na česmama Homoljska 1 (Sever), Dimitrije Tucović (Staro Selište), Složna braća (Banjsko Polje), Šćubej (Slatina), kao i na Savači i Borskom jezeru i u Tandi.

Posebno zabrinjava to što je neispravna i voda u Brestovačkoj banji, i to ona koja bi trebalo da bude dobra za bubrege, oči >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << i živce. Jedino je ispravna voda za želudac.

Iz Zavoda kažu da su u vodi uglavnom pronađene bakterije fekalnog porekla, pa voda s tih česama nije za piće. Iz ove ustanove apeluju da se nešto preduzme, jer se situacija s neispravnom vodom ponavlja.

Zavod za javno zdravlje Timok, na osnovu ugovora s opštinom Bor, četiri puta godišnje kontroliše ispravnost vode za piće s javnih česama.

(Beta)

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Voda sa beogradskih izvora puna bakterija

Izvor: Večernje novosti, 05.Avg.2016

Iz Zavoda za javno zdravlje upozoravaju Beograđane da ne piju sa pojedinih javnih česama. Na pet pronađeni mikrobi fekalnog porekla ZA 12 javnih česama sa izvorskom vodom na snazi su rešenja o zabrani korišćenja vode za piće, koja je donela sanitarna inspekcija Ministarstva...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.