Nadbiskup Hočevar predvodio misu povodom blagdana katoličke crkve u Boru [FOTO]

Izvor: Bor030.net, 27.Avg.2016, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadbiskup Hočevar predvodio misu povodom blagdana katoličke crkve u Boru [FOTO]

U rimokatoličkoj crkvi “Sv. Ljudevita” u Boru održana je svečana sveta misa povodom župskog blagdana.

I ove godine beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar predvodio je liturgijsko slavlje u jedinoj katoličkoj crkvi u Borskom okrugu, a razlog tome bila je slava zaštitnika ove župe, Sv. Ljudevita, francuskog kralja.

Uz nadbiskupa, na misi su koncelebrirali i sveštenici Beogradske nadbiskupije, i to: mesni župnik Leonid Bevza, don Plamen iz Vidina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << monsinjor Žegoš iz Beograda, vlč. Ivan iz Jagodine, vlč. Marko iz Niša i vlč. Stjepan iz Kragujevca.

U svojoj propovedi otac nadbiskup posebno se osvrnuo na lik i delo svetog Ljudevita, te istakao važnost straha od gospodina kod vernika i borbu protiv idola ovoga sveta, koja je neophodna za duhovni rast.

Beogradski metropolit naglasio je i primer Sv. Ljudevita, kao roditelja koji je svoju decu odagajo u duhu vere, u duhu straha gospodnjeg, a koji je iz njih izrodio ljubav prema bogu i težnju ka pravednosti.

Slavlje su uveličale i delegacije porodica u poslanju iz Portugalije, Španije i Italije, koje već neko vreme žive u Srbiji i Bugarskoj. Na kraju evharistije, velečasni Leonid Bevza pozdravio je sve prisutne goste, ali i inspirisao vernike govoreći upravo o tim neokatekumenskim porodicama, koje su u Srbiju došle ostavivši sve za sobom, predajući u potpunosti svoj život crkvi i bogu.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.