Lekari celom selu prepisali lekove za mokrenje

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2015, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari celom selu prepisali lekove za mokrenje

Borska policija uhapsila je juče dvoje lekara Doma zdravlja i farmaceuta iz Apotekarske ustanove Bor zbog sumnje da su zloupotrebom položaja oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije za tri miliona dinara.

Lekari Dalibor M. (30) i Danijela B. B. (30), kao i radnica apoteke Danijela V. (44) terete se da su od januara ove godine preko fiktivnih recepata podizali lekove i prodavali ih na crno.

Izvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << blizak istrazi objašnjava da je Dalibor M. lekar u ambulanti u selu Zlot kod Bora, a Danijela B. B. u Domu zdravlja u Boru, ali su zajedno pisali lažne recepte i predavali ih Danijeli V, koja je na osnovu njih pravdala "izlaz" iz apoteke, a potom su prodavali lekove na crno i delili novac.

"U prepisivanju lekova lekari su se malo preračunali, izdajući pojedine recepte masovno. Tako su za jedno selo u okolini Bora izdali toliko recepata da ispada da svi u selu, pa i više nego svi meštani, pate od noćnog mokrenja. Zasad postoji sumnja da je država oštećena za tri miliona dinara i to se odnosi na period od januara ove godine do hapšenja, ali se veruje da je šteta na račun Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja znatno veća, pa se proverava i raniji period", objašnjava izvor Kurira.

Direktor bez komentara

Taj list je juče stupio u kontakt sa upravom Doma zdravlja u Boru, ali oni nisu bili raspoloženi da daju izjave.

"Istraga je u toku, ne možemo da komentarišemo. Svaki lekar ima licencu i stoji iza svog pečata, tako da snosi odgovornost. Istraga će pokazati da li je sve tako kako sada izgleda", kratko je rekao doktor Karavašević, direktor borskog Doma zdravlja.

Ovo nije prvi put da su zdravstveni radnici iz Bora učestvovali u malverzacijama. Naime, bivši direktor Zdravstvenog centra Bor Dragan S. i bivša direktorka filijale RFZO Bor Svetlana G. Š. uhapšeni su u avgustu 2014. zbog sumnje da su oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje za oko 76 miliona dinara.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.