Knjige u vrednosti 1,2 miliona dinara za borske gimnazijalce

Izvor: Bor030.net, 27.Mar.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjige u vrednosti 1,2 miliona dinara za borske gimnazijalce

Ekonomski fakultet u Beogradu je, povodom 80 godina te institucije, donirao srednjim školama knjige u vrednosti od 1,2 miliona dinara, a među školama koje su dobile pakete knjiga, koji sadrže aktuelna izdanja univerzitetskih udžbenika i monografija iz oblasti ekonomije, nalazi se i Gimnazija “Bora Stanković” iz Bora.

Donaciju, koja će formirati “EKOF biblioteku”, direktorima škola uručio je dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić koji je istakao da je fakultet >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << veoma zadovoljan saradnjom sa srednjim stručnim školama i gimnazijama i da poklon predstavlja znak pažnje školama iz kojih fakultet tradicionalno dobija najbolje studente i koji sutra postaju odlični ekonomski stručnjaci.

“Pripremamo i časopis za srednjoškolce,organizujemo marketing radionice, reklamijade, a sve sa ciljem promocije ekonomskih nauka i preduzetništva, posebno u gimnazijama u kojima ne postoji ni jedan obavezan ili izborni ekonomski predmet, što ih, na žalost razlikuje od gimnazija zemalja Evrope ili okruženja”, dodao je dekan.

Ekonomski fakultet već nekoliko godina donira srednjim školama polovnu računarsku opremu. Sa po 20 računara opremljene su računarske učionice i kabinete u četiri škole, a sledeća donacija planirana je za Ekonomsko-trgovinsku školu iz Požarevca i Ekonomsku školu iz Čačka.

Za srednjoškolce i njihove roditelje fakultet organizuje i “otvorena vrata”, tokom kojih se oni bolje upoznaju sa studijama, smerovima, uslovima upisa, ali mogu da čuju i iskustva starijih studenata, obiđu amfiteatar, slušaonice, čitaonice i mesta za razonodu.

Otvorena vrata su u 14 časova 31. marta, 7. i 28. aprila, 5. i 26. maja.

Ove sedmice se jubilej, 80 godina fakulteta, obeležava i nizom manifestacija za studente i profesore i goste fakulteta, među kojima će biti dekani državnih ekonomskih fakulteta iz regiona, Moskve i Londonske škole ekonomije (LSE).
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.