Kanadski Mondoro zainteresovan za stratešku saradnju s RTB

Izvor: N1 televizija, 14.Mar.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanadski Mondoro zainteresovan za stratešku saradnju s RTB

Kanadska kompanija Mondoro zainteresovana je za stratešku saradnju i partnerske odnose s Rudarsko-topioničarskim basenom Bor, pre svega na već poznatim ležištima "Cerovo primarno" i "Jama" u Boru, kao i "Severni revir" i "Čoka Marin" u Majdanpeku, saopštio je RTB.

Predsednica Upravnog odbora Mondora Teodora Dečev je posle sastanka sa poslovodstvom RTB-a izjavila da očekuje nastavaka razgovora i da borska kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ima potencijal za razvoj.

"Prvi susret sa kanadskom kompanijom obavezuje na potpisivanje memoranduma o poverljivosti podataka. Učinićemo to u kratkom roku, a iza toga početi razgovore kao i sa svim drugim kompanijama koje su zainteresovane sa saradnju sa RTB-om", rekao je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.

Mondoro se geološkim istraživanjima u svetu bavi od 1999. godine, a od 2011. godine istražuje u okolini Bora gde ima osam istražnih prostora.

Prve istražne radove kanadska kompanija je imala u Kini, gde je pobedila na tenderu za nalazište zlata u severoistočnom delu te zemlje.

To nalazište je pre preuzimanja bilo procenjeno na milion unci zlata, a nakon toga je, po obavljanju svih istražnih radova, njegova vrednost povećana na 10 miliona unci". Mondoro je kasnije ponovo prodao ovaj rudnik kineskoj državnoj kompaniji i zahvaljujući toj transakciji došao u Srbiju i Bugarsku, navodi se u saopštenju RTB-a.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kanadski Mondoro zainteresovan za saradnju sa RTB-om

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Mar.2017

BEOGRAD - Kanadska kompanija Mondoro zainteresovana je za stratešku saradnju i partnerske odnose s Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor, pre svega na već poznatim ležištima "Cerovo primarno" i "Jama" u Boru, kao i "Severni revir" i "Čoka Marin" u Majdanpeku, saopštio je danas RTB...Predsednica...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.