Kanadska kompanija Mondoro želi saradnju sa RTB-om

Izvor: Bor030.net, 14.Mar.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanadska kompanija Mondoro želi saradnju sa RTB-om

Kompanija “Mondoro” (Mundoro) iz Kanade zainteresovana je za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor na rudnim lešištima „Cerovo primarno“ i „Jama“ u Boru, kao i „Severni revir“ i „Čoka Marin“ u Majdanpeku.

Bor je posetila predsednica Upravnog odbora kanadske kompanije Teodora Dečev koja je istakla da je „Mondoro“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << zainteresovan da učestvuje na tenderu za RTB jer, kako kaže, iskustvo sa međunarodnim tenderima imaju, a RTB Bor je kompanija „koja ima potencijal i uložila je velike napore da kroz stogodišnju tradiciju poslovanje podigne na visok nivo“.

“Veoma smo zainteresovani za saradnju i partnerstvo sa borskom kompanijom. Sastanak sa menadžmentom bio je plodonosan, pa sa zadovoljstvom očekujem nastavak razgovora. „Mondoro“ je prisutan u Srbiji od 2011. godine i izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas ovde”, izjavila je Dečeva nakon sastanka sa poslovodstvom RTB-a Bor.

„Mondoro“ se šest godina bavi geološkim istraživanjima u Srbiji i u neposrednoj okolini Bora ima osam istražnih prostora. Svih osam „polja“ nalazi se u tzv. timočkom-magmatskom kompleksu; tri su u okolini Bora, četiri južno od Bora – prema Boljevcu, a jedno istražno polje je severno od Majdanpeka.

“Kanadska kompanija je u gostima sa temom „Ulaganje u nove rudnike, partnerski odnosi“. Započete su priče, upoznali smo se i prvi susret obavezuje na potpisivanje memoranduma o poverljivosti podataka. Učinićemo to u kratkom roku, a iza toga početi razgovore kao i sa svim drugim kompanijama”, rekao je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.

„Mondoro“ je predočio nameru da sarađuje sa RTB-om i ministarstvima privrede i rudarstva u Srbiji, a sastancima je prisustvovao kanadski ambasador Filip Pinington.

Kanadska kompanija se geološkim istraživanjima bavi od 1999. godine. Prve istražne radove imala je u Kini, gde je pobedila na tenderu za nalazište zlata u severoistočnom delu te zemlje. To nalazište je pre preuzimanja bilo procenjeno na milion unci zlata, a nakon toga je, po obavljanju svih istražnih radova, njegova vrednost povećana na 10 miliona unci „žutog blaga“. „Mondoro“ je kasnije ponovo prodao ovaj rudnik kineskoj državnoj kompaniji i zahvaljujući toj „transakciji“ došao u Srbiju i Bugarsku.

(Kolektiv / Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.