KK “Bor-RTB” dobio gradski derbi i proslavio plasman u viši rang [FOTO]

Izvor: Bor030.net, 22.Mar.2017, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KK “Bor-RTB” dobio gradski derbi i proslavio plasman u viši rang [FOTO]

U veoma uzbudljivoj i napetoj utakmici 17. kola Druge MRL “Istok”, tim Košarkaškog kluba “Bor-RTB” savladao je u subotu ekipu KK “Zicer” u poslednjem košarkaškom derbiju za ovu sezonu. Rezultat na kraju meča bio je 85:63 (24:15, 14:13, 24:22, 23:13), a meč je pratilo preko 500 gledalaca.

Teška utakmica za obe borske ekipe bila je pravi spektakl za sve ljubitelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << košarke. Košarkaši “Zicera” neočekivano dobro su se nosili sa starijim kolegama, s obzirom na daleko slabiju klupu nego protekle sezone.

Tokom celog meča vođstvo KK “Bor-RTB” bilo je konstantno, iako su se košarkaši mlađeg borskog kluba stalno približavali i pretili da ugroze pobedu prvorangiranog KK “Bor-RTB”. Tako bi možda i bilo da nisu izgubili veliki broj lopti, promašili ogroman broj slobodnih bacanja i zaradili dve čudno dosuđene tehničke greške.

Takođe, potencijalnu nadu Ziceraša da mogu da dobiju utakmicu ugasio je i Rašić, koji svojom dominacijom u skoku i u šutu sa poludistance stalno zadavao probleme prvotimcima Alana Tošića i pravio konstantnu rezultatsku razliku.

Bespotrebnoj tenziji na samom meču, što je i rezultovalo tehničkim greškama, u mnogome su doprinele i same sudije koje se nisu snašle u brzoj igri i pritisku koji nosi jedan derbi.

Ovim mečom, uz skor od 16 pobeda i 2 poraza, seniori KK “Bor-RTB” obezbedili su sebi prvo mesto na tabeli Druge srpske regionalne lige “Istok” i time ostvarili direktan plasman u Prvu mušku regionalnu ligu “Istok”, iz koje su pretprošle godine ispali.

Sudije: Stamenković M. (Niš) i Milošević S. (Niš).

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.