Ja tebi, ti meni: Kako prebijaju dug Farmakom i RTB Bor

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ja tebi, ti meni: Kako prebijaju dug Farmakom i RTB Bor

Zoran Spaskovski, brat generalnog direktora RTB „Bor“, zaposlen je u „Farmakomu“ Miroslava Bogićevića, saznaje „Blic“.

Spaskovski se u Bogićevićevoj firmi koja je RTB “Bor” prošle godine dugovala 7,2 miliona evra, vodi kao saradnik za poslove rudarstva. Prema podacima “Blica”, Bogićević mu je u maju 2013. isplatio zaradu od 157.208 dinara (oko 1.350 evra), što je 600 evra manje od tadašnjih plata generalnih direktora u koncernu “Farmakom”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Četiri meseca kasnije zarada Zorana Spaskovskog je bila manja za pet odsto. Spaskovski je juče odbio da razgovara za “Blic”, odnosno na pitanje da li je posao dobio zahvaljujući saradnji Bogićevića i RTB “Bor”, i spustio nam je slušalicu.

Kombinacije

U vreme kada ga je Vlada Mirka Cvetkovića 2008. postavila na čelo borskog basena, Spaskovski je pomagao „Farmakomu“ na revitalizaciji rudnika „Lece“. Nešto kasnije „Farmakom“ počinje da se bavi prodajom bakra iz RTB „Bora“

- Pa gde me nađoste. Ne želim da pričam ništa - bilo je sve što nam je rekao. Spaskovski.

Za komentar nisu bili dostupni ni čelnici “Farmakoma” i RTB “Bor”. Zna se, međutim, da su Bogićević i Blagoje Spaskovski imali dugogodišnju poslovnu saradnju. Između ostalog, kako su mediji pre tri godine objavili, „Farmakom“ je posrednik u nabavci bakra između RTB “Bor” i Valjaonice bakra Sevojno. Tvrdilo se i da “Farmakom” na ove poslove nije obračunavao posredničku proviziju.

Prema podacima iz lične karte RTB, dostavljene Ministarstvu privrede, “Farmakom” je RTB “Bor” na kraju 2012. bio dužan skoro 5,4 miliona evra. U isto vreme RTB je, prema zvaničnim podacima, ovoj privatnoj firmi dugovao oko 440.000 evra.

Dug “Farmakoma” prema RTB povećao se za sedam meseci 2013. za još oko 1,8 miliona evra, dok je ova društvena firma smanjila svoje obaveze prema “Farmakomu” na 71.000 evra.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.