„I mi postojimo“ jer „Izbor postoji“

Izvor: MC Bor, 24.Jul.2017, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„I mi postojimo“ jer „Izbor postoji“

Bor, 24.07.2017.
Briga o budućnosti jednog grada meri se brigom o deci koja će tu budućnost činiti. Iako je veliki broj građana Bora svestan problema sa kojim se susreću borska deca i njihovi roditelji čini se da to ne dopire do čelnika opštinske vlasti.

Bor je jedan od retkih gradova koji još uvek nisu obezbedili lične pratioce deci sa teškoćama u razvoju, ali to je izgleda samo deo problema.
Na sve predškolske ustanove u našem gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << i na svu borsku decu mlađu od sedam godina mi imamo samo jednog logopeda, koji prosto ne može da postigne da svoj posao radi kako treba i kako je neophodno. Od izuzetne je važnosti rano otkrivanje bilo kakvih poremećaja u razvoju, kao i rani rad na rešavanju tih problema. Bor, takođe, nema ni lične pratioce za decu sa teškoćama u razvoju i godinama odlaže rešavanje ovog problema, koji je i po zakonu dužan da reši. Veliki problem predstavlja i nepostojanje produženog boravka u OŠ Vidovdan, čije je ukidanje nakon trideset godina postojanja praktično ukinulo i pravo na rad roditelja dece koja su učenici ove škole. Da apsurdnost bude veća, takve boravke imamo u redovnim školama, ali ne i u školi u kojoj je to najneophodnije. Dosadašnja nezaintresovanost naše opštine za ovu problematiku je za svaku osudu. S obzirom da smo dobili i novog predsednika opštine, razgovarali smo ponovo sa predstavnicima lokalne samouprave i čini se da postoji dobra volja. Naravno, baš zato i jeste potreban pritisak javnosti, a za tako nešto je prvo potrebno informisati javnost. Zato je Udruženje građana „Izbor postoji“, čiji sam predsednik, pokrenulo kampanju “ #I_mi_postojimo „. Postavili smo plakate po gradu i podelili veliki broj flajera da bismo informisali stanovništvo, a trenutno skupljamo potpise za peticiju, koju ćemo predati Skupštini opštine Bor„- rekla je Irena Živković.

Na ime peticije se traže lični pratioci, produženi boravak u OŠ Vidovdan i defektolozi u predškolskim ustanovama. Građanska inicijativa i aktivnost je do sada više puta uspela da ubrza ili pokrene rešavanje problema od opštog interesa.
Peticiju možete potpisati u lokalima:
Kućna hemija, Foto Svarče, Biblioteka, Nova Romansa, Casper, Astoria, Ćirina kafana, Košuta, Boss, Chicago.

Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Bor: Gradjanske inicijative dobro prihvaćene u opštini

Izvor: MC Bor, 25.Jul.2017, 11:52

Bor, 25.07.2017.. Povodom Peticije i kampanje “ #I_mi_postojimo „koju je iniciralo udruženje gradjana  „IZBOR POSTOJI“ kojom  se traže lični pratioci, produženi boravak u OŠ Vidovdan i defektolozi u predškolskim ustanovama. O ovoj Građanskoj inicijativi koja je do sada više puta...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.