GASE STARU TOPIONICU: Od novembra čistiji vazduh

Izvor: Bor030.net, 06.Okt.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GASE STARU TOPIONICU: Od novembra čistiji vazduh

Kontinuitet i kapacitet prerade domaćeg i uvoznog koncentrata u novoj topionici je, nakon mnogobrojnih poteškoća u radu, konačno uspostavljen. Kako ističu iz RTB-a “Bor”, do kraja oktobra stara metalurška linija pretopiće poslednje količine zaostalog hladnog materijala i time okončati svoj poluvekovni rad.

Stara borska topionica odbrojava dane do svog gašenja. Na taj način očekuje se da će vazduh u Boru >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << prvi put biti čist posle 120 godina od kada rudnik postoji.

“Veme uhodavanja i dokazivanja radnih parametara nove fleš peći ugovorom je definisano na devet meseci i ističe prvog novembra. Tada ćemo završiti pretapanje hladnog materijala u plamenoj peći i zaustaviti staru topionicu. Iako se mislilo da je moguće da taj period bude kraći, ranije se ipak nije moglo. Mnogo je objektivnih razloga za to, a oni se polako ali sigurno prevazilaze. Sve ovo vreme, dok paralelno sa novom radi i stara plamena peć, u gradu ima dima, vrlo često u zabrinjavajućim količinama”, rekao je za Kolektiv direktor RTB-a “Bor” Blagoje Spaskovski.

(Kolektiv, Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.