DSS: Situacija u Boru alarmantna

Izvor: Bor030.net, 02.Apr.2015, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Situacija u Boru alarmantna

Predstavnici Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) u Boru održali su danas konferenciju za medije na kojoj je ocenjen rad aktuelne vlasti. Iz ove stranke poručuju da je situacija u Boru alarmantna.

Saopštenje izdato na današnjoj konferenciji prenosimo u celosti.

Prošlo je godinu dana od lokalnih izbora u opštini Bor i uspostavljanja nove vlasti.

Opštinski odbor Demokratske stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Srbije u Boru želi građane da podseti na razna predizborna obećanja aktuelne vlasti koja nisu ugledale svetlo dana.

Aktuelna vlast je ugledavši se na prethodne vlasti građanima obećavala kule i gradove i moguće i nemoguće. Radi podsećanja, navodimo samo neke, od strane vlasti, obećane projekte: zapošljavanje, Industrijsku zonu, dolazak raznih investitora, završetak hotela na Crnom vrhu, proizvodne pogone u selima… Sve je to bilo lepo upakovano kroz medijsku kampanju. Danas smo svedoci da je malo od obećanog ispunjeno.

Najvažnije od svega, vlast je na početku mandata obećala stabilizaciju javnog sektora.

Budžet opštine Bor ne može podmiriti aktuelne obaveze i one koje su stvarane unazad nekoliko godina.

Imajući u vidu stanje javnog sektora i nagomilani dug koji je po raznim osnovama skoro veći od opštinskog budžeta, a potvrda ovome je izjava predsednika opštine sa početka mandata, vreme je da se upali alarm!

J.K.P. „Toplana“ i J.K.P. „Vodovod“ su u ogromnim problemima. I pored velikih subvencija iz budžeta opštine nema pomaka u njihovom rešavanju. Dugovi za energente se gomilaju. Sa druge strane, zbog smanjenja plata i penzija, dodatno osiromašeni građani ne mogu redovno izmiriti svoje obaveze čime se još više urušava sistem.

DSS Bor, zbog svega, izražava bojazan da će sledeća grejna sezona biti teško realizovana, imajući u vidu trenutne obaveze Toplane prema dobavljačima i po osnovu kredita. Izostanak strategije rešavanja problema od strane vlasti dodatni je problem.

Postavlja se pitanje da li je vlast svesno obmanjivala građane nerealnim obećanjima?

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.