Cvetanje

Izvor: MC Bor, 25.Maj.2015, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanje

Bor, Kadrija Šajinović
Darjan Čukić, učenik osmog razreda i Leonardo Jašari, učenik četvrtog razreda osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Bora nisu se istakli svojim romskim poreklom, svojom bojom kože, već svojim talentom i radom. Zato je njihovo cvetanje izrodilo veliki broj, lepih i dobrih grafičkih slika.
 

Po planu Projekta “Lokalni mediji za prava Roma” u maju je  predviđen prikaz osobe, porodice, grupe Roma i slično… >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor <<
U vreme proslave Svetskog dana Roma u OŠ “Vuk Karadžić”, učiteljica Tanja Trujić  je  rekla da imaju dva učenika, talentovana za slikanje i da bi bilo dobro da se iznađe mogučnost  da im se napravi izložba.

Darjan Čukić

Nisam se dvoumio, jer su za sva kulturna dešavanja – posebno romska, vrata Narodne biblioteke uvek širom otvorena. Vesna Tešović, direktorka biblioteke je obezbedila termin i prostor.

Još jednom je direktorka škole, osoblje i drugovi Darijana Čukića i Leonarda Jašarija pokazali jedinstvo i da ne postoje nikakve predrasude postavljanjem njihovih radova i otvaranjem izložbe 18, maja u 18 sati.

Leonardo Jašari

Maj  je  mesec cvetanja  tako da se naziv izložbe sam po sebi nametnuo, a Leonardo i Darjan su naši cvetovi od kojih se očekuju izutetni likovni plodovi.

Izložba je bila  posećena od strane, kako dece, građana, tako i učenika iz  grada i sela, bez obzira što je trajala samo do 21. maja.

Uživajte u fotografijama i video snimku otvaranja izložbe, jer slika govori više od hiljadu reči, a nama predstoji rad na ostvarivanju mogučnosti da naši cvetovi daju što kvalitetnije plodove.

Ovaj prilog je nastao u okviru projekta Lokal presa „Lokalni mediji za prava Roma“ uz podršku Civil Rights Defenders
 

 
 
Share
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.