Borski turistički potencijali predstavljani na Sajmu turizma [FOTO]

Izvor: Bor030.net, 24.Feb.2015, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borski turistički potencijali predstavljani na Sajmu turizma [FOTO]

Na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu među 1.100 izlagača predstavila se i Turistička organizacija Bor koja je na jednom štandu objedinila sve borske turističke potencijale.

Na zajedničkom štandu predstavljeni su svi turistički proizvodi koje nudi opština Bor. Hotel “Jezero” i vila “Vertigo city” prezentovali su svoje kapacitete na Borskom jezeru, “RTB Klub” i “Srpska kruna” pokazali su šta nude u Brestovačkoj banji, hotel “Albo” >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << je svoje usluge koje nudi u samom gradu.

Veliko interesovanje je vladalo za skijalište na Crnom Vrhu kojim upravlja preduzeće “Borski turistički centar”. Pored skijališta, ovo preduzeće gazduje i borskim aerodromom i gradskim klizalištem koje je pravi hit tokom hladnih zimskih dana u Boru.

Zadovoljstvo mi je da smo i ove godine bili učesnici ove prestižne sajamsko-turističke manifestacije. Uz pomoć i podršku lokalne samouprave promovisali smo turističke potencijale opštine Bor. Trudimo se da iz godine u godinu budemo još bolji u promociji i ja sam sigurna da je ovogišnji naš nastup bio najorganizovaniji do sada. Ove godine smo po prvi put na jednom štandu okupili sve subjekte koji čine turističku ponudu opštine Bor. Svi su se odazvali našem pozivu i zajedno sa nama su na štandu prikazali ono najbolje što imamo u turističkoj ponudi. Ovo se nije odnosilo samo kroz propagandni materijal već je i menadžment skoro svih turističkih subjekata. Svi oni su učestvovali na svoj način u promociji svog turističkog proizvoda, rekla je Žaklina Tufonić direktorica Turstičke organizacije Bor.

Ovogodišnja prezentacije izvedena u segmentima pa su posebno izdvojene planine Crni Vrh, Stol i Dubašnica, Brestovačka banja, Borsko jezero, Lazarev kanjon sa pećinama, seoski turizam sa gastronijom ovog kraja i sam grad sa svojim znamenitostima.

Gradska priča je posebno koncipirana i tu smo pokušali da predstavimo sve ono što bi potencijalni turista trebao da obiđe prilikom dolaska u naš grad.

U ponudu smo uvrstili park rudarskih mašina, sportski centar, zoo vrt, klizalište, aerodrom, vidikovac na površinskom kopu, kafić u jami…

Smatramo da su ovakve manifestacije, a pogotovo sajmovi, za nas uspešni budući da se prethodne godine znatno povećao turistički promet.

Evidentno je da smo imali povećani broj turista. Ponosni smo na to i učinićemo sve da se takav trend nastavi, zaključila je direktorica.

Međunarodni sajam turizma svečano je otvorio premijer države i toprvi put u tridestsedmogodišnjoj istoriji ove manifestacije.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajič je sa v.d. generalnim direktorom Ustanove Abu Dabija za turizam i kulturu, potpisao memorandum o razumevanju iz oblasti turizma. Ovim memorandumom produbiće se turistička saradnja Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tradicionalno, četiri sajma odvijala su se paraleleno, uz zajedničku ideju i stremljenja da doprinesu jačanju turističke privrede Srbije koja ima veliki potencijal: Sajam turizma, Sajam hotelsko- ugostiteljske opreme HORECA, Sajam vina BEWINE i Sajam suvenira.

Sajam turizma i prateće manifestacije ove godine postavili su novi rekord u poseti. Sajmove je posetilo 70 hiljada ljudi i oko 5 hiljada posetilaca iz inostranstva kojima se predstavilo 1.100 izlagača iz 50 zemalja sveta.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.