Borski bakar ipak Kanadjanima

Izvor: MC Bor, 13.Feb.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borski bakar ipak Kanadjanima

Bor, 13.02.2017. O čemu se „šuška“ u Boru?
Pretvara li Ministar na mala vrata istražna prava u eksploataciona ?
U saopštenju o RTB Bor ni reči, izgleda da oni i dalje proizvode samo „sirćetnu“ kiselinu kako nedavno reče Ministar.

Kako javljaju Poslovne vesti >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << prenoseći saopštenje Ministarstva rudarstva i energetike
Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić i izvršni direktor kanadske rudarske kompanije „Nevsun Resource“ Frejzer Buršijer ocenili su na današnjem sastanku da je ostvaren značajan napredak u realizaciji projekta Timok na ležištu „Čukaru Peki“.
U saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike podseća se na to da je pomenuto ležište, prema dosadašnjim istraživanjima, jedno od najbogatijih rudom bakra i zlata u svetu.
Antić je tom prilikom izrazio očekivanje da će ove godine biti predat Elaborat za overu rezervi u gornjoj zoni nalazišta, i da će tokom ove godine početi građevinski radovi na izgradnji niskopa koji će, u prvoj fazi, biti u funkciji daljih istražnih aktivnosti, a nakon toga korišćen i za potrebe eksploatacije.

Plan kompanija „Nevsun Resource“ i „Rakita Exploration“ je da, nakon završetka istražnih radova, započnu eksploataciju i otvore rudnik koji će biti jedan od najvećih rudnika bakra i zlata u Evropi.
Očekuje se da će otvaranje rudnika tom regionu doneti brojna radna mesta, da će ubrzati ekonomski rast u regionu, kao i da će podići BDP Srbije.
Sastanku u Ministarstvu rudarstva i energetike prisustvovali su i direktor za odnose sa državnim institucijama firme „Rakita Exploration“, koja je u vlasništvu kompanije „Nevsun Resource“ Predrag Lukić, kao i državni sekretar Ministarstva Mirjana Filipović, navodi se u saopštenju.
Evo i priloga iz kojeg možete videti da u Boru već postoji rudnik  i mladi raspoloženi za rad:

Share

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.