Bor030 organizuje školu veb novinarstva

Izvor: Bor030.net, 13.Avg.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor030 organizuje školu veb novinarstva

Veb tim “Bor030” prošao je zajedno sa još 14 omladinskih projekata konkurs u okviru programa finansiranja i podsticanja aktivizma i volonterizma mladih pod nazivom “Mladi su zakon 2016”.

Resurs centar za zaječarski i borski okrug, odred izviđača “Đorđe Simeonović”, zajedno sa Timočkim omladinskim centrom, predstavio je juče rezultate konkursa i svečano uručio čekove za 15 najboljih omladinskih volonterskih projekata.

Projektom “ >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Škola veb novinarstva” naš tim želi da podstakne mlade u Boru da se bave internet novinarstvom i iskoriste najperspektivniji vid informisanja građanstva koji danas postoji.

Odgovarajućim edukativnim i praktičnim sadržajima najstariji internet portal u gradu ima za cilj da obuči mlade osobe kako da putem veba dođu do korisnih informacija i sadržaja, kako se pišu članci, kako da iskoriste društvene mreže za plasiranje sadržaja odgovarajućoj ciljnoj grupi, te u kojoj meri se veb mediji razlikuju od bilo kojih drugih medija, zatim kako se može iskoristiti multimedija, ali i koji se kodeksi moraju poštovati prilikom pisanja i plasiranja vesti.

Kroz onlajn i klasična predavanja proći će dvadeset mladih osoba između 15 i 30 godina. Obuka će se realizovati u vidu teorijske i praktične interaktivne nastave.

Konkurs za upis u školu veb novinarstva uskoro će biti raspisan.

Takođe, na kraju kursa svi polaznici će proći organizovanu proveru stečenih znanja i veština, a onima koji budu uspešni dodeliće se sertifikati i ponuditi angažovanje u našem timu.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.