Bor dobija mini San Siro?!

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor dobija "mini San Siro"?!

Fudbalski klub Bor bi naredne godine trebalo da dobije novi stadion sa 5.000 mesta, koji će izgledom podsećati na milanski San Siro ("Đuzepe Meaca").

Uz pomoć FSS-a, od naredne godine FK Bor će igrati na novom stadionu, koji će biti "mali San Siro".

FK Bor osnovan je 1919. godine. Prvi naziv ekipe bio je ASOTIATION SPORTIVE BOR (ASB). Jedan od najstarijih klubova u Srbiji.

Šezdesetih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i sedamdesetih godina bio je stabilan prvoligaš SFRJ. Najveći uspeh je ulazak u finale Kupa 1967/68. (poraz od Crvene zvezde) i igranje u Kupu pobednika kupova 1969. godine (ispao od Slovana iz Bratislave).

Trenutno se takmiči u Srpskoj ligi "Istok".

Fudbalski savez Srbije pod licencom Uefe organizovao je u hotelu "Jezero" na Borskom jezeru jednodnevni seminar za mlade arbitre. Teorijsku i praktičnu obuku imalo je 150 sudija iz Borskog i Zaječarskog okruga.

Tom prilikom, otkriven je plan po kojem bi Gradski stadion u Boru u narednih godinu dana trebalo da dobije novi izgled.

Projekat, koji sličan stadionu Intera i Milana "Đuzepe Meaca" (San Siro), predviđa da novi stadion ima 5.000 sedećih mesta i pokrivene tribine.

Projekat rekonstrukcije stadiona nekadašnjeg prvoligaša i učesnika evropskih kupova pomoći će i Fudbalski savez Srbije.
Pogledaj vesti o: Bor,   Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.