Bor: Mladić poginuo u krađi kabla

Izvor: B92, 24.Apr.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor: Mladić poginuo u krađi kabla

Bor -- U pokušaju da se domogne energetskog bakarnog kabla koji napaja motore u kriveljskoj flotaciji u RTB Bor, život je izgubio dvadesetčetvorogodišnji Emran A.

Emranu A. društvo su pravili Dragan M. (1986.), Emran R. (1989.) i Aladin C. (1989.) i njima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo teška krađa u pokušaju, saopštila je Policijska uprava Bor. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Emran A. je sinoć oko 23h, između dve smene, ušao u podrum kriveljske flotacije da ukrade kabl kojim se struja doprema do mlinova za drobljenje rude.

Tom prilikom mladić se najverovatnije uhvatio za ogoljeni deo kabla, pa ga je udarila struja pod naponom od 700 volti i ubila ga na licu mesta. Njegovo beživotno telo pronašli su radnici "Zaštite" i slučaj odmah prijavili policiji.

"Ovo je samo još jedan u nizu napada na imovinu RTB-a Bor poslednjih meseci, međutim, više se ne može govoriti o klasičnoj krađi, niti o ekonomskoj šteti koju trpi kompanija jer je ovde reč o ljudskim životima. Da li je život ovog dvadesetčetvorogodišnjaka vredan jednog bakarnog kabla?" , saopšteno je iz RTB Bor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladić nastradao prilikom krađe bakarnog kabla u kriveljskoj flotaciji

Izvor: Kolektiv.co.rs, 24.Apr.2014

Spržila ga struja   U pokušaju da se domogne energetskog bakarnog kabla koji napaja motore u kriveljskoj flotaciji nastradao dvadesetčetvorogodišnji Emran A. – Beživotno telo mladića pronašli radnici „Zaštite“ i..

Nastavak na Kolektiv.co.rs...

Ubila ga struja u krađi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2014

U pokušaju krađe visokonaponskog bakarnog kabla iz flotacije Rudarsko-topioničarskog basena Bor, od strujnog udara poginuo je E. A. (24), a policija je uhapsila pet njegovih saučesnika, saopštila je Policijska uprava u tom gradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.