BOR: Četiri „Đurđevdanske nagrade“ umetnicima i prosvetarima

Izvor: MC Bor, 31.Okt.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOR: Četiri „Đurđevdanske nagrade“ umetnicima i prosvetarima

Bor, 31. oktobar
Autor: B.F.
Predsednik Opštine Bor, Živorad Petrović, danas je, u sali opštinmske skupštine i na skromnoj svečanosti, uručio najvrednije opštinsko priznanje „Đurđevdansku nagradu“ Udruženju likovnih umetnika „Vane Živadinović Bor“, studentu Mihajlu Dragašu za međunarodne nagrade u oblaasti umetnosti (grafika i film), Jovanu >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << G. Stojadinoviću, za kolumne i zapise „Čitam i pišem“ objavljivane u nedeljniku „Borski problem“ i Slađani Milenović za obrazovno-vaspitni rad sa decom. Stojadinović je, nedavno, na tradicionalnoj šabačkoj „Čivijadi“, u najjajčoj konkurenciji srpskih humorista i satričara, osvojio drugu nagradu za aforizam.
U ime nagrađanih zahvalila se Elda Dragaš, majka Mihajla Dragaša, studenta u Beogradu. Nagrađene su, u prisustvu novinara, pozdravili i poželeli još veće uspehe Živorad Petrović i predsednik SO Bor, Dušan Marković.
– „Borski problem“ uvek je imao razumevanja za moje tekstove. Zahvaljujući toj saradnji dugo vremena negujemo stalnu rubriku koju, s puno energije i entuzijazma, i danas potpisujem. Verujem da će moje „čitanje i pisanje“ jendog dana postati knjiga i da će ceo trud dobiti još više na značaju. Ovaj list mi je ustupio prostor i ja to poštujem, i zato sam i zahvalan uredništvu. Nagrada je najviše podstrek, što je meni lično važno, jer tek sad imam vremena da se potunije posvetim pisanju – rekao nam je Jovan Stojadinović.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.