31. SEDNICA SO KNJAŽEVAC – “Volim Knjaževac” sa komotnom većinom

Izvor: MC Bor, 04.Mar.2015, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

31. SEDNICA SO KNJAŽEVAC – “Volim Knjaževac” sa komotnom većinom

Bor, Knjaževac, 03.03.2015. Autor S.T.
Monotoniju zasedanja, po već oprobanom scenariju, razbila polemika Darka Živkovića (SPS) i Dragana Mančića, predsednika SO Knjaževac (DS).

Za komotnu većinu odborničke grupe “Volim Knjaževac”, koju čine nekadašnji URS, DS, DSS, LDP i JS, sedam tačaka Dnevnog reda današnje skupštine trebalo je da predstavlja posao od nekih pola sata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << /> Međutim, već kod druge tačke, “koplja su se ukrstila”. Na Predlog odluke o Opštinskom pravobranilaštu opštine Knjaževac, moglo se čuti da za to nema razloga.
– Desetak godina su te probleme, po potrebi, rešavali ljudi iz Opštinske uprave. Ovo je potreba da se neko postavi na tu funkciju, i ne samo ta osoba, nego i njegov zamenik, tako da su namere jasne – rekao je Darko Živković, šef odborničke grupe SPS-PUPS, naglašivši da će prilikom glasanja ostati uzdržani.
Tanja Aleksić, odbornica DSS-a, mišljenja je da Knjaževac, iako je mala opština, ima potrebe za pravobranilaštom i kompetentnim ljudima koji će se baviti ovom problematikom. Takođe smatra da bi lokalna samouprava trebala da obezbedi i nekog pravnog savetnika, koji bi pružao stručnu pomoć, ionako već osiromašenim, građanima.
Vesna Simić (SNS), odbornik i narodni poslanik, rekla je da se sva ta regulativa zakonski obrađuje u Republičkom parlamentu, te da shodno tome treba i postupati, Za reč se, na kontu replike, pre Simićke javio Živković (SPS), što je bio povod za višeminutnu polemiku sa predsednikom Skupštine o (ne)poštovanju Poslovnika.
Očekivanu raspravu, ovoga puta između šefa socijalista i Milana Đokića, predsednika opštine (ex URS), donela je tačka o razrešenju dosadašnjeg V.D. direktora “Zavičajnog muzeja” i postavljenju novog. Živković je tražio obrazloženje ostavke dosadašnjeg “vršioca dužnosti”, odgovore na to kada je postavljen i zašto se nije pristupilo raspisivanju konkursa za novog direktora. Takođe se boji, istakao je, da će postavljenje novog “prvog čoveka” ustanove, Jelene Nakić, s obzirom da se radi o dugogodišnjoj saradnici NVO “Timočki klub” i službenici Regionalne agencije za ruralni razvoj (RARIS) dovesti do “ortačkog” poslovanja, a za potrebe samo jednog “vrhovnog vođe” (mislevši pritom na direktora ove agencije, prim. Autora).
Iako nije bio u obavezi, za reč se javio dosadašnji direktor  muzeja, Milan Živković, rekavši da je konkurs bio raspisan u zakonskom roku, te da su od sedam kandidata, samo dvoje ispunjavali uslove. Upravni odbor u roku od mesec dana nije dostavio predlog Odboru za imenovanja i postavljenja, tako da je konkurs propao, a novi nije ni raspisan. Sam se, ne želevši da obrazlaže svoju odluku, nije kandidovao za direktora. Zahvalio se na ukazanom poverenju, poželevši nasledniku puno uspeha u daljem radu.
Milan Đokić, predsednik opštine, reagovao je na opasku Živkovića (SPS), rekavši da njemu nije cilj “čuvanje fotelje”, te da će učiniti sve da na vlast nikada ne dođu oni “nekadašnji”. Takođe je naglasio da je očigledno da sirotinji u knjaževačkoj opštini, velike stranke i njihovi lideri ništa značajno nisu doneli.
Ostale tačke usvojene su bez ikakvih trzavica. Odluka o komunalnim delatnostima i rešenja o davanju saglasnosti na statut Narodne biblioteke “Njegoš”, imenovanja predsednika i članova Saveta za rodnu ravnopravnost i Saveta za mlade “glatko” su prošla sednicu.
 
 

Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.