Bogoljubu Kariću nagrada za životno delo!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Okt.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogoljubu Kariću nagrada za životno delo!

Osnivač i vlasnik BK Groupe je jedini privrednik koji je nagrađen za vanredne uspehe u poslovanju na međunarodnom nivou i za razvoj privatnog, porodičnog biznisa

Bogoljub Karić, osnivač BK Grupe, primio je nagradu za životno delo od Organizacije grupe zemalja Centralne i Istočne Evrope za investiciona ulaganja u glavnom gradu Poljske, Varšavi.

Bogoljub Karić je jedini privrednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koji je nagrađen za vanredne uspehe u poslovanju na međunarodnom nivou i za razvoj privatnog, porodičnog biznisa, što je dokazao otvarajući prvu privatnu kompaniju u bivšim komunističkim zemljama Jugoslavije i Sovjetskog Saveza.

Članovi žirija koji dolaze iz čitavog regiona podržali su Karića, a konačan glas dao je svetski lider u pružanju usluga iz oblasti finansijske revizije, poreskih i savetodavnih usluga, Ernest and Young.

Foto: S. Pikula

Bogoljub Karić rođen je 1954. godine u bivšoj Jugoslaviji, na kosovu, u gradu Peći. porodica Karić bavila se proizvodnjom u zemljama Istočne Evrope još od 1970. godine. Karić je od tada do sada uspeo da izgradi poslovnu imperiju u multimilijardnu korporaciju, poznatu pod nazivom BK Grupa, koja obuhvata sledeće industrijske grane:

- proizvodnja, civilni inžinjering i građevinarstvo

- međunarodna trgovina na veliko, eksport, import

- telekomunikacije i elektronski mediji

Foto: Profimedia/AFP

- mediji, televizija, radio, časopisi, novinarstvo i onlajn informisanje

- bankarstvo i fionansije

- naučna i edukativna delatnost – gospođa Karić je osnivač i vlasnik prvog privatnog Univerziteta u Rusiji i Srbiji

Njegova BK Fondacija bavi se humanitarnom delatnošću u zemljama bivše Jugoslavije. Jedan od njenih osnovnih ciljeva je pomoć deci, izbeglicama i stipendiranje dece sa ograničenim mogućnostima kao i studenata.

Bogoljub karić je 2002. godine osnovao Udruženje preduzetnika i Industrijalaca zemalja bivše Jugoslavije, prvu pravu asocijaciju privatnih biznismena bivše Jugoslavije još od vremena Drugog svetskog rata.

Foto: S. Pikula

Gospodin Karić je gostujući profesor na nekoliko svojih fakulteta i stranih fakulteta, autor mnogobrojnih knjiga sa fokusom na biznis, finansije i finansijski menadžment. počasni je doktor ekonomskih nauka na Univerzitetu SOKA u Japanu.

Prve privatne građevinske kompanije osnovao je 1987. godine, ali i banke i osiguravajuće kuće i druge organizacije kako u Moskvi, tako i u državama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Danas BK Grupa zapošljava 30.000 radnika , a građevinska kompanija jedna je od najvećih u Evropi sa vrednošću projekata od 20 milijardi evra.

(Telegraf.rs)

-

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.