Građani drugog reda u sopstvenoj državi

Blog: Peđina beležnica, 05.Dec.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani drugog reda u sopstvenoj državi

Izvor: http://pedja.supurovic.net/gradjani-drugog-reda-u-sopstvenoj-drzavi

Država Srbija od preduzeća zahteva da svaki zaposleni koji koristi neradne po osnovu verskih praznika, mora da da izjavu kojom se o tome izjašnjava.
Evo kako izgleda dokument koji svaki radnik mora da potpiše, inače preduzeće čekaju visoke kazne.

Sama ova ideja je nespojiva sa zakonom koji ne dozvoljava da se od bilo kog građanina Srbije zahteva da se izjašnjava o svojoj verskoj pripadnosti.
Međutim, ovde se ide i dalje. U stvari se samo od pravoslavnih zahteva da se izjasne. Katolici i pripadnici drugih hrišćanskih religija, jevreji i muslimani se ne izjašnjavaju o svom verskom opredeljenju. To se traži samo od pravoslavaca. […]
[ ... vidi ceo članak ... ]
Related posts: O bože Šta kad budemo mogli da preselimo broj na drugog operatera mobilne telefonije? Verujem – ne verujem

Nastavak na Peđina beležnica...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Peđina beležnica. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Peđina beležnica. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.