Sabotaža sa besplatnim akcijama Dnevnika?

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2016, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabotaža sa besplatnim akcijama Dnevnika?

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da rešenja o besplatnim akcijama nisu dobili radnici osam od 16 medija u kojima nije uspeo postupak privatizacije.

Nakon usvajanja autentičnog tumačenja Zakona o javnom informisanju i medijima februara ove godine, Ministarstvo privrede Srbije počelo je da razmatra zahteve za besplatne udele medija.

"Rešenja o besplatnim udelima medija nisu još dobili novinari i medijski radnici Radio Subotice, Radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Bačke, 'Našeg glasa' iz Smedereva, Dnevnika AD Novi Sad, Radio Bačke Palanke, 'Reči naroda' iz Požarevca, RTV Trstenik i RTV OK, zbog provere informacija ili kašnjenja sa dostavljanjem dokumentacije", rečeno je UNS-u u Ministarstvu privrede.

Pored ovih medija, rešenje o besplatnim udelima nisu dobili ni radnici RTV Vranje koji vode upravni spor protiv Agencije za privatizaciju i dok se ovaj postupak ne završi, Ministarstvo privrede neće izdati rešenja. UNS navodi, pozivajući se na informacije iz ministarstva, da su najbliži dobijanju rešenja radnici RTV OK iz Kovačice.

Najviše zainteresovanih je u Dnevniku AD Novi Sad, gde je 563 novinara i medijskih radnika podnelo zahtev za besplatne akcije. UNS je saopštio da oni s nestrpljenjem čekaju rešenje i počinju da sumnjaju u opstrukciju od strane predstavnika Nadzornog odbora. U nadležnom ministarstvu kažu da nema nikakvih pritisaka, nego da je pitanju samo vreme i da je kompletna dokumentacija Dnevnika stigla tek posle Skupštine akcionara koja je bila 21. marta.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.