Dobro postavljeno sedište – bezbedno dete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobro postavljeno sedište – bezbedno dete

Bezbednost dece u saobraćaju je prioritet, i tu činjenicu uvek treba isticati u prvi plan, poruka je današnje akcije besplatne kontrole dečijih auto-sedišta koju je organizovao Centar za promociju bezbednosti saobraćaja.

Kada se zna da više od devedeset odsto dečjih auto-sedišta nije pravilno postavljeno i da deca u Srbiji češće stradaju kao putnici nego kao pešaci, tek tada se može razumeti značaj akcije koju je organizovao Centar za promociju bezbednosti saobraćaja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Detalji kao što su da li je dete pravilno vezano i da li je dečje sedište postavljeno prema uputstvu mogu biti spasonosni u slučaju saobraćajne nezgode.

"Prva reakcija svakog roditelja je: 'Mi smo to namestili, samo da proverite i onda kad krenemo da im pričamo koje su sve greške napravili jako se iznenade. Nisu ni znali da o tome treba da vode računa'", objašnjava Marijana Jovanović iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja.

Zoran Alimpić iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije najavljuje nove slične akcije širom Srbije uz ocenu da će one doprineti opštoj bezbednosti u saobraćaju.

Roditelji su saglasni da su ovakve akcije korisne.

Bila je ovo četvrta akcija te vrste u Novom Sadu, a kako je RTV-u rečeno, to je prvi grad Srbiji po odzivu ljudi na ovakvim događajima.


Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.