Derventa: Besplatne sadnice četinara i cvijeća

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derventa: Besplatne sadnice četinara i cvijeća

DERVENTA- Opština Derventa podijelila je danas građanima i predstavnicima škola i javnih ustanova 240 sadnica četinara i 1.320 sadnica raznog cvijeća, u okviru globalne volonterske akcije "Uradimo to - očistimo zemlju za jedan dan".

Stručni saradnik za komunalne poslove u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove opštine Derventa Brankica Budušić rekla je da je opština platila nabavku sadnica drveća i cvijeća. "Sadnice su preuzeli građani, predstavnici javnih ustanova i škola, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nakon čega će obaviti njihovu sadnju.

Podijeljene su i vreće i rukavice učesnicima volonterske akcije čišćenja našeg grada", rekla je Budušićeva. Ona je dodala da je interes stanovništva za učešće u akciji daleko iznad očekivanja lokalne zajednice, a lijepo vrijeme je išlo na ruku organizatorima da sve prođe u najboljem redu.

Predsjednik Upravnog odbora Sportsko ribolovnog društva "Ukrina" Derventa Mirko Bjelić rekao je da su ribolovci nešto ranije, u tri organizovane akcije, čistili obale rijeke Ukrine i takmičarske staze na rijeci Savi.

"I danas smo uključeni u akciju, i to je aktivnost koju ribolovci rade tokom redovnih aktivnosti.

Dva puta smo čistili obale Ukrine, a jednom prostor takmičarske staze na rijeci Savi. Sutra organizujemo sekcijska takmičenja, i možemo reći da je sve spremno i očišćeno za početak takmičenja koje se održava između dva mosta na rijeci Ukrini", naveo je Bjelić.

Današnjoj akciji odazvali su se učenici Osnovne škole "19. april" iz Dervente, ribolovci, ali i značajan broj stanovnika Dervente.
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.