Besplatne kante za odlaganje otpada

Izvor: Studio B, 24.Jan.2015, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne kante za odlaganje otpada

„Gradska čistoća" podelila 3.000 besplatnih kanti za odlaganje komunalnog otpada.

JKP „Gradska čistoća" nastavila je danas akciju podele besplatnih kanti za odlaganje komunalnog otpada u naseljima sa individualnom izgradnjom, na teritoriji opština Zvezdara, Palilula i Rakovica.

Direktor JKP „Gradska čistoća" Miroslav Bogdanović istakao je da je, uprkos kišnom vremenu, jutros nastavljena akcija podele besplatnih kanti domaćinstvima, zapremine 240 litara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
-Cilj je da se ovom akcijom obuhvate sva individualna domaćinstva u gradu Beogradu. Pre svega da se kantama obezbede domaćinstva u uskim ulicama, koja su do sada morala smeće da nose i više stotina metara do prvog kontejnera. Takođe i da se predupredi stvaranje manjih divljih deponija - ukazao je Bogdanović, gostujući na Televiziji Pink.

Svako domaćinstvo koje bude dobilo kantu, prema njegovim rečima, dobiće obaveštenje kojim danima i u koje vreme će iznositi kantu sa smećem.

Šef odborničke grupe u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić podsetio je da ta odbornička grupa svakog četvrtka razgovara sa građanima prestonice i da ova podela kanti predstavlja jedan od njihovih prioritetnih zahteva.

-Ova akcija će zaživeti na teritoriji celog Beograda, kako be se komunalni sistem rešio na najbolji način. Ali to nije jedini segment u ovoj oblasti, jer se naši sugrađani suočavaju i sa otpadnim vodama, a pojedini delovi grada i sa neuređenim vodovodnim i kanalizacionim sistemom. To su oblasti koje ćemo kao odbornička grupa prezentovati izvršnoj vlasti, kako bi smo zajedno pomogli u rešavanju tih problema, jer to je naša obaveza - zaključio je Jovičić.

Radnici JKP „Gradska čistoća" će u današnjoj akciji podeliti 3.000 kanti za odlaganje kućnog komunlanog otpda na teritoriji opština Zvezdara (deo naselja Mirijevo) Rakovica (deo naselja Sunčev breg) i Palilula (deo naselja Borča).

Stanovnici tih naselja su u obavezi da dobijene kante ostavljaju ispred svojih kapija kako bi ekipe „Gradske čistoće" mogle da ih isprazne. Pražnjenje kanti se obavlja jednom nedeljno, počev od 6.30 časova, i to danima posebno određenim za svako naselje, o čemu će sugrađani na licu mesta biti obavešteni.

Akcija besplatne podele kanti sugrađanima pokrenuta je sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća, a u uskim ulicama, zbog nemogućnosti postavljanja kontejnera, da se sugrađanima olakša izbacivanje komunalnog otpada. Takođe, tehnologija odvoženja smeća iz individualnih kanti znatno utiče i na smanjenje formiranja „divljih" deponija u Beogradu.

 
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Gradska čistoća podelila 3.000 besplatnih kanti

Izvor: Blic, 24.Jan.2015

"Gradska čistoća" podelila je danas 3.000 besplatnih kanti za odlaganje komunalnog otpada u okviru akcije u naseljima sa individualnom izgradnjom, na teritoriji opština Zvezdara, Palilula i Rakovica...Kante su podeljene u delu naselja Mirijevo, Sunčev breg i Borča, a stanovnici tih naselja su u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.