Besplatne akije NIS-a: Uplaćeno vam je 340 dinara

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2014, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne akije NIS-a: Uplaćeno vam je 340 dinara

Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti Srbije objavio je danas da je uplatio dividendu svim građanima koji su na dan 20. jun 2014. godine posedovali besplatne akcije Naftne industrije Srbije (NIS), u ukupnom iznosu od oko 1,6 milijardi dinara.

Možete da podignete dividendu na šalterima

 

Dividenda po jednoj akciji NIS-a je 80,2 dinara, tako da je malim akcionarima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su od države dobili po pet besplatnih akcija te kompanije po osnovu dividendi za 2013. godinu uplaćeno ukupno 340 dinara.

 

Po podacima Centralog registra, dividenda je uplaćena za 2.263.884 akcionara NIS-a.

 

Građani koji poseduju besplatne akcije NIS-a mogu da podignu novac uplaćen po osnovu dividendi u bankama kod kojih su otvorili račune za tu namenu.

 

Prošle godine je malim akcionarima NIS-a za njihovih pet akcija bila isplaćena dividenda u iznosu od 322,5 dinara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.