AMSS: Besplatni tehnički pregledi

Izvor: juGmedia, 21.Nov.2015, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Besplatni tehnički pregledi

AUTO-moto savez Srbije (AMSS) u saradnji sa Upravom saobraćajne policije,Parking servisom i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila organizuje od 23. do 28. novembra 2015. godine tradicionalnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“, koja podrazumeva besplatne tehničke preglede.

Uprava saobraćajne policije će tokom trajanja ove zajedničke akcije u redovnim saobraćajnim kontrolama obaveštavati vozače da mogu da iskoriste pruženu mogućnost i besplatno prekontrolišu svoja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << vozila.

O značaju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila najbolje govore dosadašnji podaci AMSS. Kroz više od 10.000 tehničkih pregleda obavljenih tokom protekle letnje i zimske akcije “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”–utvrđeno da je gotovo svako treće pregledano vozilo bilo neispravno. U letnjoj akciji je utvrđeno da je preko 32 procenata sa neispravnim kočnicama, oko 13 procenata sa neispravnim sistemom za upravljanje, a 31 odsto sa neispravnom svetlosnom signalizacijom.

Tim povodom AMSS i ovog puta apeluje na vozače da odvoje malo vremena i odazovu se ovoj tradicionalnoj bezbednosnoj akciji. Veoma je važno da ovu akciju iskoristi što više vozača jer se sa brojem tehnički ispravnih vozila povećeva bezbednost saobraćaja, sprečavaju se ljudske žrtve i utiče direktno na opštu svest i odgovornost u saobraćajnoj kulturi.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.