Zmajevi na nebu, makenbal, mađioničari Evo, kako su se danas zabavili mališani kraj Save

Izvor: Blic, 29.Maj.2016, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zmajevi na nebu, makenbal, mađioničari Evo, kako su se danas zabavili mališani kraj Save

Savsko šetalište ispunili su danas razdragani zvuci dečije igre, ali i njihova šarena lica. Mališani iz Mladenovca proveli su nedeljno podne u maskiranju, "planinarenju" i puštanju zmajeva, uveselivši dan svima koji su se u to vreme zadesili na Promenadi.

Trećaci i četvrtaci iz OŠ "Sveti Sava", pod zaštitom svojih kačketa, pokazali su hrabrost penjući se na "veštačko brdo", koje je već stalan rekvizit u njihovim igrarijama.

- Mnogo puta smo se peli i spuštali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa "brda", pa smo pokazali ostalima kako da to učine - rekli su nam Lazar i njegovi drugari.

Hrabrosti nije manjkalo ni deci koja su se prvo oprobala na tunelu od kanapa. Kako su se animatori pobrinuli da šminkom lica dečaka učine kao da su pirati, a ujedno među kanapima mreže, sa sve plaventnilom Save u pozadini, igralište se pretvorilo u gusarski brod.

Kreativnost u izboru maske pokazale su i devojčice dok su, sa cvetićima na licu, tračale oko animatora, tražeći da za njih od balona napravi konjiće, mačeve i još cveća.

Jedna učenica, desetogodišnja Nina, odložila je proslavu svog rođendana kako bi sa drugarima došla na ovaj neobičan izlet.

- Trebalo je da žurka bude u dva, ali biće u pet, mada to nema veze, jer ćemo se svejedno igrati u parku isped moje zgrade - otkrila nam je Nina, kojoj nimalo ne smeta što će rođendanska torta u obliku srca pričekati u frižideru još koji sat.

Deca su se takmičila u "tvisteru", skakanju u vrećama, ali i u igrama koje su od njih zahtevale koncentraciju. Različiti sadržaji izazvali su različita interesovanja, mada se najviše mališana sjatilo ispred mađioničara, pomno pratilo njegove trikove i pozdravljalo ih glasnim aplauzom.

U jeku igre i smeha, klinci su dobili zadatak da ukrase malene zmajeve od papira, a potom pomognu animatorki sa pravim i velikim papirnim zmajevima. Nebo nad Savom za čas je ispunilo mnoštvo dečijih crteža i šarenih zmajeva, a ne sumnjamo da se njihovo oduševljenje čulo i preko reke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.