Zimski red vožnje GSP-a, obavezna validacija

Izvor: Studio B, 01.Sep.2014, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimski red vožnje GSP-a, obavezna validacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da su rigorozne kontrole, koje su krenule u autobusima, dale rezultate i da je drastično povećan broj prodatih karata u javnom prevozu u odnosu na proteklu nedelju.

"Nikakvih problema danas nema. Želim da zahvalim Beograđanima koji su naš apel ozbiljno shvatili. Broj validacija, odnosno kupljenih karata drastično je povećan u odnosu na proteklu nedelju", rekao je Mali nakon što je prvačićima podelio poklone u tradicionalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << akciji "Sa GSP-om od prvog razreda".

Gradonačelnik je podsetio da je danas na ulice Beograda izašlo 1.250 vozila gradskog saobraćaja, da još 50 autobusa ima u rezervi, i da u špicevima neće biti smanjenja broja autobusa. On je ponovio da se sa rigoroznim kontrolama u autobusima krenulo jer je samo 30 odsto građana plaćalo javni prevoz i dodao da ukoliko se nastavi sa validacijom i kupovinom karata kao danas uspeće da konsoliduju javni prevoz i da neće doći do povećanja cene karata tokom naredne godine..

Gradonačelnik je pojasnio da se prvo krenulo u edukativnu kampanju kako bi se povećao broj validacija, broj prodatih karata. "Uspeli smo u protekle dve nedelje se broj validacija poveća za 20 odsto, ali to nije dovoljno. Neophodno je bilo da poštrimo kontrolu, ali i da ispoštujemo građane koji plaćaju karte, a da se sankcionišu oni koji ne plaćaju prevoz", ponovio je Mali.

Građani, kako kaže, moraju da shvate da plaćene karte ne idu nikome u džep, već da idu GSP-u za nabavku novih autobusa, tramvaja. Mali je ukazao da je od danas oko 500 kontrolora na terenu, 200 iz Apeksa i 200 iz GSP-a, a podršku im daje oko 100 komunalnih policajaca.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić uručili su paketiće đacima-prvacima u okviru manifestacije „Sa GSP-om od prvog razreda", koje to preduzeće tradicionalno organzuje 1. septembra na Trgu republike. "Danas imamo priliku da podelimo simbolične poklone đacima prvacima i da im ukažemo na bezbednost u saobraćaju, kako da se ponašaju u javnom prevozu, a sve u cilju njihove zaštite", ukazao je garadonačelnik.

On je podsetio da je grad Beograd i resorni sektretarijat obezbedio prilaz oko 21 škole u Beogradu postavkom horizontalne,  vertikalne i svetlosne signalizacije, dok se ista signalizacija trenutno posatvlja još oko desetak škola. "Plan je da do kraja godine oko 50 škola u potpunosti bude pokriveno ovim stepenom zaštite, kako bi bezbednost dece bila na najvišem mogućem nivou", najavio je Mali.

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i v.d. direktora GSP „Beograd" Željko Milković. Tom prilikom predstavnici ovog preduzeća i mali promoteri svojim sugrađanima - đacima-prvacima poklanjali su sveske, nalepnice, rasporede časova, lopte i kreativne igračke. Najmlađi GSP-ovci, predškolci, prvaci i učenici nižih razreda osnovnih škola, bili su domaćini svojim vršnjacima u kreativnoj dečjoj predstavi, a promoteri GSP-a prikazali su građanima izložbu povodom 120 godina električnog tramvaja u Beogradu i stari „Lejlend".

Cilj ove tradicionalne manifestacije jeste kontinuirana edukacija i animiranje najmlađih putnika sa porukom - GSP je vaš prevoznik, i što neposrednija, interaktivna komunikacija sa korisnikom usluga. Gradsko saobraćajno preduzeće razvija interaktivan odnos sa korisnicima usluga, edukuje i animira najmlađe i insistira na poštovanju najstarijih putnika, kako bi u praksi pokazalo svoje opredeljenje  društveno-odgovorne kompanije. Takođe, najveći gradski prevoznik podseća na kontinuitet u realizaciji obaveza JKP GSP „Beograd" kao servisa mobilnosti Beograđana već više od 120 godina. 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Gradonačelnik uručio paketiće đacima – prvacima u okviru akcije GSP-a (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Sep.2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić uručili su danas paketiće đacima-prvacima u okviru manifestacije „Sa GSP-om od prvog razreda”. Cilj ove tradicionalne manifestacije je kontinuirana edukacija i animiranje najmlađih putnika sa porukom - GSP je vaš prevoznik...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.