Završen 37. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova

Izvor: Studio B, 01.Mar.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen 37. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova

U pet dana predstavilo se više od 70 domaćih i inostranih izlagača, sa preko 80 plovila, opremom za lov i ribolov.

Cilj Sajma nautike bio je da ukaže na nautički potencijal Srbije i Beograda i da ljubiteljima nautike približi svetske trendove u ovoj oblasti.

Vodeni potencijal Srbije je ogroman, pripada zemljama koje su izuzetno bogate mirnim vodama,  sa preko 2.000 kilometara plovnih puteva. Ipak, san o bekstvu iz grada i životu na jahti je izuzetno skup i najvećem >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << broju naših sugrađana nedostupan. To nije sprečilo nekog našeg sugrađanina da već prvog dana Sajma kupi najskuplju izloženu jahtu, vrednu 450 hiljada evra.

Pored novih, na Sajmu su izložena i polovna plovila, brodski i vanbrodski motori, oprema za sportove na vodi, transport plovila i drugo. Održana su predavanja, promocije, radionice, izložbe, a bilo je i takmičarskih sadržaja. Stručna predavanja bila su posvećena uglavnom mogućnostima nautičke privrede, izgradnji mreža marina, privezišta i prateće infrastrukture.

Da su naši ljudi željni odlaska u prirodu, pokazuje izuzetno uspešni Sajam lova i ribolova, gde se mnogo više kupovalo na nego na Sajmu nautike. Udruženje lovaca Srbije ima tradiciju dugu 120 godina, a kako u njemu ističu, veliki broj njihovih članova svaki vikend provede u prirodi, čak i van sezone lova.

Održana su i takmičenja u pripremanju kotlića riblje čorbe i lovačkog gulaša, a svaki posetilac je uz kupljenu ulaznicu dobio besplatnu riblju čorbu u restoranu Stenka.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.