Za Beograd bez rupa

Izvor: Studio B, 28.Jul.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Beograd bez rupa

U noći između subote i nedelje teško je povređen biciklista ispod nadvožnjaka u Dubrovačkoj ulici na 25. maju, javili su nam sms reporteri. U mrklom mraku udarna rupa mogla ga je koštati života. Studio B obratio se Beograd putu.

Sms reporteri Studija B kažu da se ova teška nesreća mogla preduprediti, jer joj je uzrok udarna rupa ispod neosvetljenog nadvožnjaka, koja se u mrklom mraku uopšte ne vidi. 

Nažalost, biciklistu je koštala slomljene ključne kosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << frakture lobanje i puknute bubne opne.

Kako je moguće da je ovaj nadvožnjak u centru grada, u neobjašnjivom mraku, a udarne rupe prilično dugo vrebaju ne samo biciklističke, već i moto i auto točkove, postavili su nam pitanje gledaoci Studija B, jer se ovaj problem, nažalost, završio teškom nesrećom.

Ovaj nadvožnjak u Dubrovačkoj ulici, koji je glavni biciklistički koridor i veza grada i biciklističke staze na 25. maju, gde svakodnevno prolazi na stotine biciklista, ali i hiljade automobila i motociklista, koriste svakodnevno i pešaci koji naglašavaju da je i za njih nebezbedan.

Pozvali smo nadležni Beograd put. Iako sprovode akciju krpljenja udarnih rupa širom grada, po prioritetima i opterećenosti saobraćajnica, za ove kažu nisu znali.

Dejan Jovanović iz "Beograd puta" kaže da je realno da će ekupe danas ili sutra ujutru sanirati probleme na ovom delu kolovoza.

"Primetili smo da rešetke slivnika treba uraditi, što je dovelo do pada bicikliste, i žao nam je zbog toga. Slabo je i osvetljenje pa za ovaj prolaz pokušavamo da nađemo način da sa javnom rasvetom zajedno rešimo problem".

Ustanovljeno je da do razvodne kutije nema dovoda električne energije. Ubrzo je taj problem otklonjen u saradnji sa javnom rasvetom, te su nam iz Beograd puta javili da će se od sada na ovom nadvožnjaku svake večeri od 21h sat automatski paliti osvetljenje.

Apel je da Beograđani prijavljave svaku rupu Beokom servisu, dežurnoj službi Beograd puta ili da ostave poruku na njihovom sajtu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.