Voz pregazio radnike

Izvor: Večernje novosti, 07.Okt.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voz pregazio radnike

U STRAVIČNOJ nesreći na pruzi Prokop - Novi Beograd u sredu oko 13 časova poginuli su Đorđe Nikolić i Milenko Kojović, radnici firme "Anker Kop". Na njih je naleteo "BG voz" u trenutku dok su obavljali radove na mreži u blizini tunela Senjak. Uzroke tragedije ispituje policija, kao i Komisija srpskih železnica nakon čega će biti poznato više detalja. Nesreća se dogodila oko 12.50 na samoj pasareli iznad Beogradskog sajma na pružnom delu. Nikolić i Kojović su radili na koloseku u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kada ih je pokupio voz, a još je nejasno kako ga nisu primetili da dolazi iz smera Prokopa. Velikom brzinom je naleteo na dvojicu muškaraca, kojima i pored kočenja nije bilo spasa. - Hitna pomoć je primila poziv u 12.52, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt dvojice radnika. Bez obzira na to što često viđamo svakakve nesreće, ovaj prizor je zaista bio jeziv - rekli su dežurni lekari.NESREĆE NA PRUGAMA 22. septembra U blizini železničkog mosta pronađeno telo obezglavljenog muškarca Draga M. (48) kod savskog nasipa s novobeogradske strane. Pretpostavlja se da je reč o samoubistvu. 28. septembra Dečaka B. B. udario voz u blizni Ulice Milutina Milankovića, na otvorenoj pruzi između stanica. Mašinovođa je sirenom pokušao da upozori dečaka, ali mališan nije čuo i zadobio je teške povrede i prelome. U blizini mesta gde su Đorđe i Milenko poginuli, zatekli smo njihove kolege. U radnim odelima, još uvek u šoku, nisu znali kako je tačno došlo do nesreće. - Njih dvojicu dugo znamo, bili su iskusni i divni ljudi. Radili su već na ovakvim poslovima širom Beograda - rekli su nam okupljeni radnici firme "Anker Kop". - Ekipa je ovde već bila i znaju posao odlično. Ne znamo sada sve detalje, ali pretpostavlja se da je jedan voz nailazio iz drugog smera. Oni su se zbog toga pomerili, pa nisu uočili kompoziciju koja je dolazila sa strane Prokopa. Ovo je strašan gubitak i svima nam je izuzetno teško. Poginuli muškarci su radnici preduzeća "Anker Kop", potvrđeno nam je u ovoj firmi, ali su kao podizvođač radili za "Telefonkabl". Za sada se ne zna da li su iz "Železnica Srbije" znali da će se na kobnom mestu obavljati bilo kakvi radovi i da li su preduzete sve neophodne mere predostrožnosti. - Istraga je u toku, a pored državnih organa na teren je izašla i Komisija za isleđenje vanrednih događaja srpskih železnica. Oni bi trebalo da utvrde uzroke pogibije dvojice radnika - rekli su u Medija centru "Železnica Srbije". Saobraćaj na ovom delu pruge bio je u prekidu do 16.15, a na mesto nesreće, osim stručnih službi, izašli su i rukovodioci srpskih železnica. PUTNICI Putnici koji su prisustvovali strašnom događaju, ostali su u vozu nekoliko sati dok je trajao uviđaj. Posle nekog vremena otišli su ka najbližim stanicama, Beograd centar i Novi Beograd.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

UŽAS KOD SAJMA: Radnike zgazio voz dok su radili sa kablovima

Izvor: Kurir, 08.Okt.2015, 06:31

Radnici Đorđe Nikolić i Milenko Kojović poginuli kada je na njih naleteo „beovoz“...BEOGRAD - Ðorđe Nikolić i Milenko Kojović, radnici firme „Anker kop“, poginuli su juče na mostu kod Beogradskog sajma, kad ih je pregazio „beovoz“. Nikolić i Kojović ostali su na mestu mrtvi, a...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.