Vesić sa stanovnicima naselja Rudo o komunalnim problemima

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić sa stanovnicima naselja Rudo o komunalnim problemima

Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas naselje "Rudo" na Zvezdari gde je sa sugradjanima razgovarao o komunalnim problemima, navodeći da je gradska vlast počela da rešava probleme nekoliko hiljada ljudi koji žive u "Istočnoj kapiji Beograda".

- Neke probleme smo već rešili, a za neke preuzeli obavezu i obavestili ih o predstojećim izmenama Zakona o stanovanju koji će omogućiti da zajedno rešavamo probleme fasade i ravnih krovova - kaže Vesić navodeći da problemi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stanara nisu rešavani godinama.

Vesić je, kako je saopštila Gradska uprava, informisao gradjane i o projektima javno privatnog partnerstva za liftove koji će pomoći da se reši problem više od 7.000 liftova u gradu.

- Nastojaćemo da pomognemo i u rešavanju proširenja dvorišta za obližnje obdanište, rekonstrukciji staza i obnovi igrališta koje su oštetili vandali - kaže Vesić.

Na molbu gradjana da ovaj kraj dobije i ispostavu policije i komunalne policije, gradski menadžer je naglasio da je politika Grada Beograda da svi krajevi grada budu bezbedni.

- Razgovaraćemo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, sa kojim imamo veoma dobru saradnju i sa ministrom Nebojšom Stefanovićem već imamo dogovor da svuda gde su velika naselja možemo da otvorimo policijsku ispostavu a podsetiću, to smo do sada već učinili u Bloku 45 i Ripnju -  kaže Vesić.

Posle promene Zakona o Komunalnoj policiji, naveo je Vesić, kada bude skoro 800 novih komunalnih policajaca, stanari tog naselja svakako mogu da očekuju njihovo veće prisustvo.

Kako je rekao, dogovoreno je da se postave kamere na mestima gde se stvaraju divlje deponije.

- Verujem da ćemo u narednom periodu uspeti da rešimo, možda ne sve, ali svakako veliki deo problema u ovom naselju - kaže gradski menadžer i najavio razgovore i sa stanovnicima drugih gradskih naselja.

Aleksandar Marković, član Gradskog veća, kao stanovnik Zvezdare i inicijator današnje posete, istakao je da je deo problema već rešen zahvaljujući predlozima samih stanovnika ovog naselja.

- Već u prethodnim razgovorima sa stanovnicima naselja 'Rudo' uspeli smo da se dogovorimo i danas počnemo sa nekim od radova. Radnici su već na terenu i u toku je postavljanje do sada nepostojeće nadstrešnice za stajalište autobusa broj 20 kao i tri 'ležeća policajca', koji će usporiti saobraćaj na ulicama unutar naselja - kaže Marković.

Kako je naveo, ponovo su označeni i pešački prelazi i pozvani "Vodovod" i "Beograd put" da poprave udarne rupe, a biće i ogradjen prostor za izvodjenje pasa.

 - Posle najmanje 10 godina nebrige ovaj kraj grada konačno počinje da dobija lepše lice. Istočna kapija Beograda jedan je od simbola grada i zaslužuje mnogo više, a mi ćemo u skladu sa finansijskim mogućnostima uvek nastojati da što više pomognemo našim sugradjanima - kaže Marković.

Poseti naselju i razgovoru sa gradjanima prisustvovali su i član Gradskog veća Dragomir Petronijević, direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović i direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mali: Želimo da rešavamo svakodnevne probleme građana

Izvor: Studio B, 05.Jul.2015, 14:09

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas Veliki Mokri Lug i sa stanovnicima ovog naselja razgovarao o komunalnim problemima sa kojima se susreću žitelji ovog naselja. ..Obilasku naselja prisustvovali su članovi Gradskog veća Vesna Ivić i Aleksandar Marković, kao i Svetozar Veselinović,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.