Vesić najavio neobičnu mogućnost za bisnismene u prestonici

Izvor: BKTV News, 24.Maj.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić najavio neobičnu mogućnost za bisnismene u prestonici

Gradski menadžer Beograda, Goran Vesić, najavio je neobičnu mogućnost za biznismene u prestonici - popust na ćirilicu.

Vesić je rekao da je sa nadležnim ministarstvom razgovarao o izmeni propisa po kojima bi oni koji svoje firme ističu i oglašavaju na ćirilici dobili određene popuste, saopštio je Beoinfo.

PAŽNJA, PAŽNJA! Danas je dan "svete" ćirilice "Tako ćemo dati dodatni doprinos da se sačuva ćirilica, jer iako je i latinica srpsko pismo, verujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da je očuvanje ćirilice u vreme interneta i globalizacije jedan od naših najvažnijih zadataka", rekao je Vesić povodom obeležavanja Dana slovenske pismenosti i kulture.

Vesić je naveo da je to praznik za sve slovenske narode jer su "Ćirilo i Metodija, grčka braća iz Soluna, širila pismenost i hrišćanstvo među Slovenima".

"Ovaj praznik još nije zvaničan u Srbiji, ali mi u Beogradu razgovaramo s ministarstvima kulture i prosvete da se taj praznik obeležava u školama i tog dana izučava delo Ćirila i Metodija", rekao je Vesić.

Svi ih bacamo, a ona ih pretvara u umetnička dela! (FOTO)

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.