Vesić: Američka iskustva u borbi protiv grafita u Beogradu

Izvor: Kurir, 07.Jul.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Američka iskustva u borbi protiv grafita u Beogradu

Veoma je važno da budemo upoznati sa iskustvima drugih gradova koji su taj problem već rešavali. Američki gradovi su prošli kroz ovaj proces i možemo od njih da naučimo kako da rešimo ovaj problem, istakao je gradski menadžer

BEOGRAD - Grad Beograd će učestvovati u programu razmene američke vlade u okviru kojeg će predstavnici Skupštine grada posetiti Klivlend i upoznati se sa načinom na koji taj grad rešava problem grafita, saopštila je danas Gradska uprava. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Kako se navodi, gradski menadžer Goran Vesić, sekretarka za komunalno-stambene poslove Nina Jandrić i direktor "Beokoma" Darko Glavaš primili su atašea za štampu Stivena Starka, savetnika Denisa Ibišbegovića i asistenta za medije Marinu Sokolović, pri Američkoj ambasadi u Beogradu.

Ističući da je Beograd promenio propise kako bi počeo da rešava problem grafita koji zaista ruže grad, Vesić je zahvalio Ambasadi SAD na predlogu da Beograd učestvuje u navedenom programu.

"Veoma je važno da budemo upoznati sa iskustvima drugih gradova koji su taj problem već rešavali. Američki gradovi su prošli kroz ovaj proces i možemo od njih da naučimo kako da rešimo ovaj problem", rekao je Vesić.

On je izrazio zadovoljstvo što je Beograd dobio priliku da njegovi predstavnici posete SAD i upoznaju se, ne samo sa načinom na koji rešavaju problem, već i kako se koordiniraju različite službe i kako se primenjuje društveno koristan rad i trajno rešava navedeni problem.

"Prema predlogu Američke ambasade, osim predstavnika Skupštine grada, u delegaciji će biti novinari, predstavnici volonterskih organizacija, lokalnih i mesnih zajednica, sa kojima će se kasnije program sprovoditi. Verujemo da ćemo iskustva koja ćemo steći u Americi moći da primenimo na Beograd i da ćemo moći lakše da se izborimo sa ovim problemom", zaključio je Vesić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.