VRATITE SE U DOBA JURE: Slikajte se, dodirujte i jašite dinosauruse na Kalemegdanu! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Avg.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VRATITE SE U DOBA JURE: Slikajte se, dodirujte i jašite dinosauruse na Kalemegdanu! (FOTO)

Pored edukativnog, izložba ima i humanitarni karakter jer je cilj prikupljanje sredstava za obnovu vrtića "Dečija radost" u Svilajncu, razorenog u poplavi

Svečano otvaranje “Dino parka”, izožbe 20 replika dinosaurusa u prirodnom obliku na Kalemegdanu održaće se u petak, 29.avgusta u podne ispred Galerije Prirodnjačkog muzeja u Beogradu.

Kalemegdanski “Dino park” postavljen je u saradnji Prirodnjačkog centra iz Svilajnca sa beogradskim Prirodnjačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << muzejom i JP Beogradska tvrđava. Dino izložba u okviru koje će biti predstavljeno 20 replika dinosaurusa u prirodnom obliku, rađenih u Nemačkoj namenski za Prirodnjački centar u Svilajncu biće postavljena na Kalemegdanu naredna tri meseca.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Kako su najavili organizatori izložbe, otvaranju će prisustvovati gradski menadžer Goran Vesić , predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, direktor Prirodnjačkog muzeja u Beogradu Slavko Spasić,v.d. direktor Kalemegdanske tvrđave Nikola Kovačević, predsednik upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić i brojne zvanice iz sveta nauke i kulture.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Pored edukativnog, izložba ima i humanitarni karakter jer je cilj prikupljanje sredstava za obnovu vrtića “Dečija radost” u Svilajncu, razorenog u poplavi. Ostatak prihoda je namenjen završetaku radova na Prirodnjačkom centru u Svilajncu, institucije koja će biti od velikog naučnog, turističkog i privrednog značaja za Srbiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.