VESIĆ SA DIREKTOROM UNICEF NA AUTOBUSKOJ STANICI: Moramo pomoći ugroženoj deci!

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VESIĆ SA DIREKTOROM UNICEF NA AUTOBUSKOJ STANICI: Moramo pomoći ugroženoj deci!

Grad će veoma vrzo odrediti na kojim projektima može da sarađuje sa UNICEF-om

BEOGRAD - Među izbeglicama u Beogradu, posebno u okolini autobuske stanice, ima veoma mnogo dece koja su posebno ugrožena i njima je potrebno posvetiti posebnu pažnju, rečeno je danas na sastanku gradskog menadžera Gorana Vesića i člana Gradskog veća Tanje Popović sa direktorom UNICEF-a u Srbiji Mišelom Sen-Loom.

Beograd i Srbija su pokazali solidarnost sa migrantima i ponosni smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zato što smo jedna od retkih zemalja u Evropi u kojoj ti ljudi, koji su pobegli od rata, nemaju probleme sa domaćim građanima ili organima vlasti," rekao je Vesić i kako je saopšteno iz gradske uprave zahvalio UNICEF-u na podršci.

Vesić je podsetio da je Srbija primila najviše izbeglica u sukobima koji su se vodili u bivšoj Jugoslaviji i da "zato imamo razumevanja za ove ljude jer je mnogo naših sunarodnika prošlo kroz slične patnje".

"Srpski premijer Vučić je jedini predsednik vlade u Evropi koji je od početka krize posetio dva puta migrante", rekao je Vesić.

Članica Gradskog veća Tanja Popović kazala je da je UNICEF predložio Gradu Beogradu nekoliko konkretnih akcija kako da se pomogne deci migrantima.

"Dobili smo nekoliko veoma korisnih predloga za koje verujem da mogu da pomognu da se deca zaštite. Ti predlozi se tiču, između ostalog, i uspostavljanja dečjeg kutka kakav je UNICEF u sredu uspostavio u Preševu, gde će deci biti obezbeđen pristup lekarima, pomoć psihologa, kao i hrana i sredstva za higijenu", rekla je Popović.

Ona je najavila da će ti predlozi biti razmotreni sa Ministarstvom rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja i Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije i izrazila uverenje da će neki od tih predloga veoma brzo biti realizovani.

"Mala deca i njihove majke su najugroženije kategorije među izbeglicama i o njima moramo da vodimo posebnu pažnju," naglasila je Popović.

Na sastanku je bilo reči i o drugim mogućnostima saradnje UNICEF-a i Beograda, pre svega u oblasti zaštite najmlađe dece. Popović je najavila da će Grad veoma vrzo odrediti na kojim projektima može da sarađuje sa UNICEF-om.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.