Izvor: Blic, 26.Jul.2017, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANREDNA KONTROLA vode za piće po vrtićima i školama

Zavod za javno zdravlje Pančevo pored redovnih kontrola vode za piće u gradskom vodovodu vršiće i dodatnu proveru vode za piće na česmama vrtića i škola pošto je prošle godine u nekim predškolskim i školskim ustanovama postojao problem s kvalitetom vode.

- U petak će biti obavljeno uzorkovanje vode u samim vrtićima, a rezultati se mogu očekivati polovinom sledeće nedelje. Prema planu polovinom avgusta biće urađena kontrola vode za piće i u vrtićima i u školama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - izjavila je direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo dr. Ljiljana Lazić.

Pančevo od ove godine pored vrtića gradske “Dečije radosti” ima i privatni vrtić “Kefalicu”. Deo mališana koje roditelji nisu uspeli da upišu u gradske vrtiće pohađaće od jeseni “Kefalicu”, a deo troškova biće plaćen iz gradskog budžeta.

- Obavestili smo i vlasnike privatnog vrtića o načinu kontrole vode po vrtićima Pančeva. Naišli smo na njihovo razumevanje. Očekujemo da se i ovaj vrtić uključi u sistem kontrole - zaključila je dr. Ljiljana Lazić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.