VANDALIZAM Pokradene biste i polomljeni spomenici na Novom groblju

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANDALIZAM Pokradene biste i polomljeni spomenici na Novom groblju

Kada smo otišli juče na grob mog oca, šokirali smo se: bista koja je stajala tu 44 godine je nestala. Sa okolnih grobova je ukradena još jedna bista, a spomenici su polomljeni, očajan je Beograđanin Steva Savin zbog krađe na Novom groblju .

Steva Savin kaže da je krađu prijavio policiji, a žalio se i upravi groblja.

- U upravi su nam rekli da na Novom groblju postoji obezbeđenje, ali da nisu primetili ništa sumnjivo, pa je nemoguće utvrditi ko je počinilac. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mene ne zanima kakve su njihove mere obezbeđenja, ja hoću da znam zašto plaćam grobarinu ako oni iz uprave nisu u stanju da zaštite grobove - ogorčen je Savin.

U JKP "Pogrebne usluge" kažu da je bezbednost na gradskim grobljima podignuta na viši nivo, da je broj krađa smanjen, da nameravaju da pojačaju službu obezbeđenja, ali i da su oni samo jedna karika u lancu suzbijanja krađa na grobljima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.