Upoznajte Novi Pazar  u Savamali 7. maja

Izvor: Blic, 04.Maj.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte Novi Pazar u Savamali 7. maja

U Mikser Hausu u četvrtak, 7. maja posetioci će imati priliku da se upoznaju sa kulturom Novog Pazara, njegovom bogatom istorijom, kao i multikulturalnošću i različitošću koja krasi ovaj grad.

Posetioci će moći da uživaju i u specijalitetima glavnog grada raškog okruga, otkriju kakvog su ukusa prave pazarske mantije, nauče šta je to akšamluk, aščinica, najavljeno je iz Mikser Hausa.

Program počinje u 15 sati i obuhvatiće izložbu fotografija Foto-kino >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kluba Novog Pazara, umetničku instalaciju Džemila Ličine, promociju knjiga i razgovor sa piscima Nadijom Rebronjom i Dragicom Premović.

Biće organizovana i interaktivna diskusija - Divanhana: Ko je i šta je Novi Pazar, ko su i šta su Novopazarci, u kojoj će ulestvovati Goran Bašić, Dragica Premović, Branislav Trifunović, Višnja Kisić, Semih Durović, Srđan Stojanović i Ivan Ejub Kostić. Razgovor će moderirati Aida Ćorović.

Za kraj programa najavljen je koncert novopazarskog sastava "Gospođo, bate!"“ koji će publici predstaviti i svoj novi album "Šta je u rupu?"“.

Ovaj ansambl karakteriše kombinacija elemenata muzike, svetla, scenskog pokreta, glume, video materijala.

"Gospođo, bate!"“ predstavlja fuziju više različitih muzičkih pravaca, koji se prepliću od fanka, rokenrola, francuske ciganske muzike, pa sve do rege i ska ritmova, dok se osnovna forma oslanja na moderan elektronski bit.

Tekstovi obrađuju i prave presek problema vremena u kom se živi, a sam naziv benda je izveden kao presek, kulturološko - sociološko - političko - društvenog stila života u Srbiji nakon 2000. godina.

U Mikser Hausu posetioci su do sada imali priliku da se upoznaju sa klturama gradova regiona Splita, Rijeke, Sarajeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.