Ulaganja u Mladenovac preko 300 miliona dinara

Izvor: Studio B, 28.Avg.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulaganja u Mladenovac preko 300 miliona dinara

Vesić: Beograd u Mladenovac ulaže preko 300 miliona dinara, a rad prethodnog rukovodstva ispituje budžetska inspekcija.

Gradski menadžer Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević i predsednik Privremenog organa Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić učestvovali su zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojšom Stefanovićem na tribini posvećenoj bezbednosti u opštini Mladenovac.

Vesić je rekao građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Mladenovca da prethodno rukovodstvo opštine nije sarađivalo sa gradom pa se nisu rešavali problemi.

- Privremeni organ Mladenovca sarađuje odlično sa gradom i mi smo, u dogovoru sa njima, preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda opredelili skoro 260 miliona dinara za dva važna infrastrukturna projekta u ovoj opštini. Prvi je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u selu Međulužje. Ove godine projektujemo postrojenje, sledeće raspisujemo tender za izvođača i počinjemo sa radovima, a tokom 2017. gradimo postrojenje i puštamo ga u rad. Vrednost investicije je preko 95 miliona dinara, a dok se postrojenje ne završi, nemamo gde da vodimo kanalizaciju - rekao je Vesić.

On je naglasio da će tokom septembra biti objavljen tender za radove u Ulici braće Badžak, a vrednost posla je preko 160 miliona dinara, posao će biti završen 2016. godine.

- U puteve i ulice u Mladenovcu ove godine smo uložili nešto manje od 50 miliona dinara. To znači da Grad Beograd ulaže u Mladenovac skoro 300 miliona dinara, a recimo ove godine sa teritorije opštine Mladenovac od naknada i doprinosa za građevinsko zemljište naplatili smo 14,6 miliona dinara - poručio je Vesić Mladenovčanima i rekao da je grad odlučio da u infrastrukturu u Mladenovcu uloži 20 puta više novca nego što je naplaćeno u ovoj opštini jer „smo pokrenuli velike investicije u Beogradu koje su donele prihod u budžet gradske Direkcije. To je uspeh sadašnje gradske vlasti i još jedna potvrda da pokretanje velikih projekata i investicija u Beogradu donosi dobro svim građanima", izjavio je gradski menadžer.

Vesić je rekao da je Grad Beograd posle izbora Privremenog organa poslao u Mladenovac budžetsku inspekciju, koja ispituje rad kako opštine tako i javnih preduzeća „jer želimo da utvrdimo istinu i kako se raspolagalo državnim novcem".

Prvi nalazi govore da je bilo nenamenskog trošenja, a ima indicija da su vršena prekršajna i krivična dela. Nalazi inspekcije biće upućeni nadležnim državnim organima, rekao je menadžer Vesić.

Govoreći o planovima Grada Beograda za prigradske opštine, gradski menadžer je rekao da sadašnje rukovodstvo Beograda sve građane našeg grada smatra jednakim i da više neće biti građana prvog i drugog reda.

- Naša poruka za građane Mladenovca, kao i za građane Obrenovca, Lazarevca, Barajeva, Grocke i Sopota je da su jednaki sa drugim građanima Beograda, a da tako mislimo, dokazali smo nizom konkretnih poteza - rekao je Vesić.

On je naglasio da je posle peticije opštinskih odbora SNS-a iz Mladenovca, Obrenovca, Lazarevca, Sopota, Barajeva i Grocke kojom se tražilo smanjenje cena prigradskog javnog prevoza, koju je potpisalo više desetina hiljada građana, Skupština Beograda donela odluku da od 1. oktobra cene u javnom prevozu u prigradskim opštinama budu niže za oko 40 odsto.

Pored toga, od 1. januara pokrećemo novu mrežu linija koja je rađena prema zahtevima građana, a ubuduće će svi prevoznici na istim linijama voziti po istoj ceni, poručio je Vesić građanima Mladenovca i rekao da zna za problem peronskih karata koje Lasta naplaćuje u Mladenovcu i da to neće biti dozvoljeno.

- Naš sledeći potez prema prigradskim opštinama biće vraćanje određenih nadležnosti koje su im decenijama oduzimane. U toku je donošenje izmena i dopuna Zakona o glavnom gradu, koji je osnov za donošenje novog statuta Beograda kojim će određene nadležnosti biti vraćene Mladenovcu. Želimo da imamo funkcionalnu organizaciju Beograda koji će raditi kao celina, ali u kome će građani moći da rešavaju svoje zahteve tamo gde žive. Do kraja godine imaćemo novu organizaciju grada i ispunićemo naše predizborno obećanje o političkoj decentralizaciji vlasti - kazao je Vesić.

On je građanima Mladenovca poručio da će najkasnije do 2021. godine biti priključeni na gradski vodovod.

- Pokrenuli smo zaustavljeni projekat vodovoda Makiš-Mladenovac koji je osmišljen još osamdesetih godina prošlog veka i u koji je do sada uloženo preko 60 miliona evra. Da završimo ovaj vodovod, potrebno nam je još oko 60 miliona evra i oko šest godina. Još tokom ove godine izvodimo radove na ovom vodovodu čija je vrednost oko 100 miliona dinara. Kako ga budemo završavali, priključivaćemo na gradski vodovod Grocku, pa Sopot i na kraju Mladenovac. Kada projekat bude završen, građani južnog dela Beograda dobiće stabilno snabdevanje sa ispravnom vodom, a beogradski vodovod desetine hiljada novih korisnika - poručio je Vesić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.