“Uho, grlo, nož” iz ugla Srpkinje u Zagrebu: Vedrana Rudan promovisala knjigu u Beogradu (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Mar.2017, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Uho, grlo, nož” iz ugla Srpkinje u Zagrebu: Vedrana Rudan promovisala knjigu u Beogradu (FOTO)

Promocija nove knjige "Uho, grlo, nož" omiljene Hrvatice u Srba, feministkinje i književnice Vedrane Rudan održana je večeras u Beogradu.

Na samom početku ona se zahvalila svima koji su došli i našalila se kako su knjigu možda pročitali, ali ne i Vedranu Rudan, pa da su zato došli.

- Ja sam pravi manipulator - kazala je ona.

Reč je o reizdanju knjige koju je Vedrana napisala još pre 15 godina i kojom je, u stvari, započela karijeru. Ove godine ona slavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << jubilej.

Roman koji je preveden na više jezika, kako autorka kaže, krije istinitu priču, osim opisa seksa.

Foto: Telegraf

- To je izmišljeno. Moj alter ego. Sve ostalo je istina. Pisala sam iz vizure Srpkinje u Hrvatskoj - kazala je Vedrana Rudan i izazvala smeh prisutnih u kafeu.

Autorka, koja je protiv zla, kaže da je veoma srećna što je knjiga uspela u Hrvatskoj, jer se u njoj piše i ističe upravo o tome da su Srbi u Hrvatskoj ljudi.

Rudan napominje da je veliki uspeh ono što se nedavno dogodilo na fudbalskoj utakmici da Splićani Riječanima skandiraju "Ubij Srbina".

- Znači, nema više Srba. Oni govore "Ubij, ubij, Srbina" gde Srba nema! To je pomak - smatra Rudan.

Ona smatra da nije istina da se zvecka oružjem između Srba i Hrvata.

Foto: Telegraf

- Mladi ljudi iz Hrvatske odlaze. Među mladima nema naboja. Oni odlaze u inostranstvo, ne pada im na pamet da jure četnike - mišljenja je Vedrana Rudan.

Osim potpisa u knjizi, svi su od književnice tražili i selfi.

Na kraju je otkrila da trenutno piše knjigu "Pismo deci" u kojoj će otkriti šta misli o svojoj deci.

(Lj. Račić)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Uho, grlo, nož" Vedrane Rudan ponovo pred čitaocima

Izvor: RTS, 28.Mar.2017

Prvim romanom "Uho, grlo, nož" želela sam između ostalog da pokažem da su Srbi u Hrvatskoj takođe ljudi, rekla je hrvatska spisateljica Vedrana Rudan na tribini upriličenoj povodom ponovnog objavljivanja njenog prvog romana "Uho, grlo, nož" u knjižari "Delfi" u beogradskom SKC-u. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.