Ugašen požar na Novom Beogradu: Izgoreo stan, tri osobe otrovane ugljen-monoksidom

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2014, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen požar na Novom Beogradu: Izgoreo stan, tri osobe otrovane ugljen-monoksidom

Na Novom Beogradu u ulici Jurija Gagarina danas oko 12.00 sati izbio je požar u stanu na četvrtom spratu, koji je brzo ugašen. Uzrok požara još nije poznat, a osim veće materijalne štete, žrtava nema, ali se nekoliko stanara nagutalo dima. gori-stan-na-cetvrtom-spratu-zgrade-na-novom-beogradu

U požaru je skoro potpuno je izgoreo stan na 4. spratu, a oštećeno je i nekoliko terasa po vertikali, rekao je zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Slaviša >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Karadžići i istakao da se očekuju ekipe MUP-a koje će utvrditi uzrok požara.

Na teren je izašlo sedam vatrogasnih kola sa 23 spasioca vatrogasca i oni su zatekli skoro ceo stan u požaru, koji je brzo lokalizovan.

Prema njegovim rečima, jedna osoba sa 7. sprata je u polusvesnom stanju evakuisana do ekipe Hitne pomoći, ispred zgrade, kao i jedna žena i dete sa devetog sprata.

Oni su spašeni sa terase i evakuisani su do izlaza iz zgrade koja ima deset spratova, rekao je Karadžić navinarima na licu mesta.

On je istakao da je pretražena čitava vertikala zgrade, kako bi se spasioci uverili da su svi stanari evakuisani.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura kazala je Tanjugu da su tri osobe otrovale ugljen-monoksidom. Dve su prebačene u Toksikološki centar VMA, od kojih je devojka u težem stanju zadržana na lečenju, a mladić je još na ispitivanju.

Jedno dete je prevezeno u Insitut za majku i dete, rekla je Macura.

Osim toga, na licu mesta bilo je pet ekipa Hitne pomoći, koje su ispred zgrade dale kiseonik detetu od pet i po godina i njegovoj majci.

Kako su novinarima ispričali stanari te zgrade, pre izbijanja požara u stanu se čula svađa.

Požar na Novom Beogradu u bloku 62. @Blic_online pic.twitter.com/m6MpZvYMM0

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ugašen požar na Novom Beogradu: Izgoreo stan, tri osobe otrovane

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2014

Na Novom Beogradu u ulici Jurija Gagarina danas oko 12.00 sati izbio je požar u stanu na četvrtom spratu, koji je brzo ugašen. Uzrok požara još nije poznat, a osim veće materijalne štete, žrtava nema, ali se nekoliko stanara nagutalo dima...U požaru je skoro potpuno je izgoreo stan na 4. spratu,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.