UMETNOST, ARHITEKTURA, ZABAVA Otvoren deveti MIKSER FESTIVAL na Dorćolu

Izvor: Blic, 25.Maj.2017, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMETNOST, ARHITEKTURA, ZABAVA Otvoren deveti MIKSER FESTIVAL na Dorćolu

Deveti "Mikser festival" otvoren je večeras u silosima "Žitomlina", sa autobiografskim sloganom "Migracije", i do nedelje će posetiocima nuditi bogat muzički i izložbeni program, predavanja, pozorišne predstave, tribine, radionice i edukativni program.

Muzički program, na dve bine, otvorili su gudači "Lola Klasik" i Sale Sedlar, koji je privukao najveći broj posetilaca, a Sale se prisutnima obratio čestitajući Dan mladosti, nakon čega je otpevao pesmu "Gde je sad moj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beograd?".

U 22.30 su nastupili Marko Louis na River stejdžu i "Ex Yu vinyl diggers" na Skver stejdžu, na kome će u petak glavni muzički gosti biti "Disciplin A Kitschme!", u subotu "Zemlja gruva" i Edo Maajka, a u nedelju Jura Stublić i "Film". Večerašnja poseta je bila besplatna, dok će za koncerte narednih dana ulaznice biti u vrednosti između 250 i 999 dinara, a mnoge su već rasprodate. To važi samo za muzički program na River bini, dok će ostali sadržaj i dalje biti dostupan svim zainteresovanima bez ikakve nadoknade.

-Često dolazimo u "Mikser", išli smo i u Savamalu, ali nam se ovaj prostor dopada mnogo više, jer smo ovde bili i pre devet godina na prvom festivalu. Atmosfera, reka, ambijent, sve je neuporedivo lepše - rekli su Dragana i njen pratilac.

Četiri ključne programske teme festivala su migracije, obrazovanje u pokretu, fabrike kulture i priroda grada. Posebno interesovanje prisutnih privukle su umetničke instalacije smeštene u samim silosima, ali i prodajni bazar ručno izrađene odeće, suvenira, nakita, domaće hrane...

Među prisutnima su bili i poznati glumci Boris Isaković i Sergej Trifunović, koji je uživao u nastupu Aleksandra Sedlara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.