U BEOGRADU 489 GRADILIŠTA: Siniša Mali obišao zgradu MUP-a koja se ruši (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Okt.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BEOGRADU 489 GRADILIŠTA: Siniša Mali obišao zgradu MUP-a koja se ruši (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas zgradu bivšeg Saveznog MUP-a u Ulici Kneza Miloša, koja se ruši,  gde je istakao da radi o investiciji koja predstavlja simbol novog Beograda, i dodao da u glavnom gradu ima 489 aktivnih gradilišta.

- To je sjajna stvar za Beograd i Srbiju i potpuno se uklapa u našu strategiju vizije razvoja novog Beograda. Sa ovom investicijom i ovaj deo grada će dobiti potpuno drugačiju sliku - rekao je Mali.

Navodeći da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zgrada, koju je investitor kupio pre 10 godina, bombardovana 1999. godine, on je istakao da je u poslednje dve godine nađen način da se izdaju dozvole i da se cela investicija pokrene.

Prema njegovim rečima, radi se o više od 60.000 kvadrata gde je zaposlena domaća građevinska industrija i gde rade naši radnici.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Mali je najavio da će do kraja naredne godine biti završen projekat rekonstrukcije Ulice Kneza Miloša kojim je planirano da se sklone automobili sa ulice i presele se u podzemnu garažu kako bi ulica bila na raspolaganju prevashodno pešacima.

- Čekamo odluku i investitora koji su kupili bivšu zgradu ambasade SAD. To će biti još jedan veliki kompleks u ovom delu grada - rekao je Mali dodajući da će polako, ali sigurno, ovaj deo grada imati potpuno drugačiji izgled.

Kako kaže, to je slika i prilika Beograda za koji se grad bori. Gradonačelnik je istakao i da prema poslednjim informacijama u Beogradu ima 489 aktivnih gradilišta.

- Ispunili smo obećanje da grad postaje veliko gradilište. Na svakom koraku imate veliki broj kranova, dizalica, a biće sve bolje iz godine u godinu - rekao je Mali.

Foto: Tanjug/Beoinfo

On je naveo i da će, po planu, na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a biti poslovno-stambeni kompleks.

- Plan detaljne regulacije se radi i mi ćemo ga usvojiti do marta sledeće godine, kakav je dogovor sa investitorom. Do tog roka traje sređivanje ove lokacije -  rekao je Mali dodajući da će se tek tada znati kako će izgledati projekat i šta će biti sagrađeno.

Ocenjujući da ne treba prejudicirati, on je dodao da će sve biti u saglasnosti sa generalnim urbanističkim planom grada Beograda tako da se ulepša ovaj deo grada.

Gradonačelnik se zahvalio investitoru Gilijemu Dekelu koji je, kako je rekao, već 15 godina u Srbiji.

- Lepo je kada imate osobu koja veruje u Srbiju i Beograda i zato će ovakvi investitori imati podršku grada Beograda za sve svoje ideje koje treba sprovesti u delo - rekao je Mali.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Direktor Airport citija i Orćid grupe Adir El Al rekao je da je AFI Europe počeo sa rušenjem bivše zgrade Saveznog MUP-a, a planirana vrednost investicije je 200 miliona evra.

- Fokusirani smo na izgradnju velikih poslovnih i stambenih objekata, a naši planovi u narednom periodu su, između ostalog, vezani za zgradu bivšeg MUP-a koje se nalazi u centru Beograda, na glavnoj saobraćajnici - rekao je El Al dodajući da je predviđena izgradnja mešovite namene, uključujući stambene objekte i poslovne prostore.

( Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Umesto Saveznog MUP-a kompleks vredan 200 miliona evra

Izvor: N1 televizija, 24.Okt.2016

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je sa izraelskim investitorom Gilijem Dekelom, zgradu bivšeg Saveznog MUP, gde je u toku rušenje i pripremanje terena za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u okviru investicije vredne više od 200 miliona evra, na 60.000 kvadrata...Ovde će raditi naša...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.